Osijek
KOD POPULARNE VODENICE

Okićeni bor i ove godine zaplovio rijekom Dravom
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Nakon što je prošle godine predstavljen kao doista posebna atrakcija, plutajući bor i ovog je adventa postao sastavni dio poznate osječke vodenice na gornjogradskoj obali.

Neformalna svečanost paljenja žaruljica održana je na prigodan datum, 6. prosinca, za blagdan svetog Nikole, u sklopu kojega su uvijek gostoljubivi domaćini, simpatični “vodeničari” zahvalili svima koji su podržavali njihov rad proteklih godina. Tako je Borka Davidović sa svojom obitelji, kao uvijek, sve posjetitelje vodenice ponudila domaćim kruhom, pekmezom, kolačima i čvarcima, pa ni mladi veslači iz Iktusa nisu mogli odoljeti tradicionalnim jednostavnim jelima, poput kruha-masti i paprike te “salenjacima” uz čaj i tople napitke.

Prekrasan bor, koji je osvijetljen u mraku doista djelovao kao da je visok predviđenih šest metara, donirale su “osječke lavice” iz Lions cluba “Gea”, podržavajući tako i sam rad Eko udruge Vodenica.

- Jedna naša članica upozorila je na ideju i potrebu 'vodeničara', a mi smo u prikladnom božićnom duhu shvatile da skromnom donacijom možemo pridonijeti blagdanskom ugođaju u Osijeku, na oduševljenje svih prolaznika - rekla je Đurđica Dumančić, jedna od 20 aktivnih humanitarki iz Lions cluba “Gea”.

- Ovaj događaj ispao je vrlo prigodan jer smo obilježili i 200 godina Ceha mlinara u Osijeku, a poput mnogih gradova i otoka s obale Jadranskog mora zapalili smo stari splav u duhu višestoljetne tradicije - objasnio je simpatični vodeničar Stanislav Davidović - David, ne krijući oduševljenje ugodnom atmosferom na plutajućem okupljalištu sretnih Osječana.

Marko MANDIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike