Regija
POPULARIZACIJA NOGOMETA

NK Valpovka želi postati vodeća omladinska škola
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Da je NK Valpovka iz Valpova, osnovan 1929., klub bogate nogometne tradicije, poštovatelji nogometa s ovih prostora jako dobro znaju. No ono što u ovom klubu fascinira jest činjenica da od osnutka posebno mjesto zauzima omladinska škola i rad s najmlađima.

- Učenje djece pozitivnim sportskim, a prije svega ljudskim vrijednostima, oduvijek je bio prioritet kluba. Međutim, NK Valpovka se unatrag nekoliko godina suočio s problemom nedostatka djece pa i ukidanjem pojedinih omladinskih kategorija, što je predstavljalo veliki udarac za klub koji živi od izdanaka svoje nogometne škole - kazao je Marko Barišić, predsjednik NK Valpovke, dodajući da je između ostalog odlazak djece iz kluba bio i rezultat lošeg rada, neškolovanog trenerskog kadra, nezainteresiranosti uprave kluba za pitanje najmlađih selekcija te općenito nepostojanje jasne klupske strukture koja bi jamčila stabilnost.

Ponovno okupljanje djece prvi je počeo trener najmlađih kategorija, Mario Balatinac. Kvalitetnim radom utjecao je na sve veći dolazak djece i roditelja na treninge te time udario zdrave temelje novoustrojenoj nogometnoj školi, u čemu je imao posebnu potporu predsjednika Joze Martinovića.

Zbog poslovnih obaveza, predsjednik Martinović prepustio je klub u srpnju ove godine novoj upravi, koja je odlučila da će dodatan naglasak staviti na ustrojavanje omladinske škole. Radu omladinske škole priključili su se licencirani treneri Davor Mijatov, Filip Stanić, Ante Janjić i Marin Stanić, koji je ujedno i trener vratara omladinske škole.

- Trenutno NK Valpovka okuplja više od 140 registrirane djece koja se natječu u šest kategorija: Limači, Predpočetnici, Početnici, Mlađi Pioniri, Stariji pioniri, Kadeti i ostvaruju zapažene rezultate. Očekuje se kako će svake godine omladinska škola NK Valpovke izbaciti 2-3 igrača za seniorski pogon, što je svakako jamstvo stabilnosti kluba u budućnosti - naglašava predsjednik kluba Barišić. Dodaje kako je veliku pomoć i potporu u radu omladinske škole, kao i kluba općenito, dao Grad Valpovo postavljanjem reflektora na pomoćno igralište, pa se sada trenažni procesi najčešće odvijaju u večernjim satima, kada su sva djeca slobodna, pa mogu trenirati zajedno.

Plan uprave je u četverogodišnjem mandatu nastaviti ulagati u edukaciju trenera i okupiti još veći broj djece te tako učiniti nogometnu školu NK Valpovke vodećom omladinskom školom u regiji, najavili su iz Kluba. Lidija Aničić

140

djece trenutačno se okuplja u Nogometnom klubu Valpovka

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike