Novosti
SJEDNICA SABORA

HEP neće u privatizaciju
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Tijekom saborske rasprave o Zakonu o regionalnom razvoju u četvrtak, zastupnik Ivan Pernar (Živi zid) dojurio je bez dopuštenja za govornicu, prebacujući temu na deložaciju koja je, kako je rekao, upravo u tijeku, na što što mu je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, pozivajući se na višestruku povredu Poslovnika, naložio da se udalji sa sjednice te odredio 15-minutnu stanku.

U nastavku sjednice saborska je oporba tijekom rasprave o izmjenama Zakona o regionalnom razvoju, kojima se predlaže nova metodologija izračuna indeksa razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, bila skeptična oko toga da će se njime ispraviti neke stare nepravde prema lokalnim jedinicama. “To nisu mjere, to je samo konstatiranje, a mjere kako unaprijediti i regionalno razviti Hrvatsku, izostale su”, poručio je šef HSS-a Krešo Beljak. Stav je oporbe da novi zakon ne ispravlja stare nepravde. SDP-ov Stjepan Kovač kaže da bi se cijela Hrvatska trebala ravnomjerno razvijati. Treba dati onim jedinicama koje su ispod prosjeka, ali ne treba zanemarivati i zakidati razvijenije gradove i županije. Resorno ministarstvo procjenjuje da bi se broj lokalnih jedinica koje se svrstavaju u potpomognuta područja mogao povećati za četrdesetak.

Bilo je riječi i o HEP-u. Predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Branko Bačić opovrgnuo je nagađanja o mogućoj privatizaciji Hrvatske elektroprivrede. “U ovome trenutku ni u jednoj državnoj instituciji ne raspravlja se o mogućoj privatizaciji HEP-a, ovo plašenje javnosti čudnom, zakulisnom privatizacijom, neprimjereno je”, poručio je Bačić. H

NEOPRAVDANI IZOSTANCI

Sa saborskih sjednica u studenome neopravdano je izostalo 14 zastupnika pa će im mjesečni paušali biti tanji od 150 do 900 kuna, što je slučaj kod HDZ-ova Frane Lucića, koji je u prošlom mjesecu izostao šest plenarnih dana. Tri dana izostao je SDP-ov Stjepan Kovač, po dva HDZ-ov Davor Miličević, nezavisni Tomislav Saucha i SDP-ov Mihael Zmajlović pa će im se od mjesečnog paušala, koji iznosi 1500 kuna, oduzeti po 450, odnosno 300 kuna.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić

RAZVOJ I PROIZVODNJA BATERIJA

Rimac Technology u partnerstvu s BMW-om

Najčitanije iz rubrike