TvObzor
ROMANTIČNA KOMEDIJA “MADAM”

Neobična priča o modernoj Pepeljugi
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Kako bi malo začinili svoj brak, Anne (Toni Collette) i Bob (Harvey Keitel), imućni i bliski američki par, sele u ljetnikovac u romantičnom Parizu. Tijekom pripreme vrlo raskošne večere za svoje sofisticirane prijatelje, naša domaćica otkriva da ih je 13. U panici, Anne insistira da se njezina odana služavka Maria (Rossy de Palma) preruši u tajanstvenu španjolsku plemkinju kako bi broj bio paran. No, uz čašicu vina više i vrckast razgovor Maria se svidi ušminkanom britanskom trgovcu umjetninama (Michael Smiley). Zbog njihove romanse Anne će loviti po Parizu i smišljati način da uništi ovu neočekivanu i sretnu ljubavnu romansu.

Kada je upitana o nastanku priče Amanda Sthers je odgovorila: “Uvijek si ostavim vremena za istraživanje odakle stvari dolaze. Saznala sam odakle dolazi Madam tijekom seanse s mojim analitičarom. U životu se ponekad osjećamo kao da ne pripadamo svijetu u kojem živimo, kao da smo prevaranti. Tako sam se posebno osjećala kao dijete. Moj otac, filantrop i liječnik, ponovno se oženio imućnom ženom. Odjednom više nisam provodila praznike na selu s bakom i djedom, nego u Saint-Tropezu. Moj cijeli život je bio posvećen čitanju kako bi postala bolja i pametnija i odjednom sam se našla u svijetu ispraznosti u kojem dominira novac. Na zabavama sam se osjećala kao sluškinja, pa je moguće da je lik Marie, koju glumi Rossy de Palma, verzija moje adolescencije!"

Amanda Sthers kaže kako se romani bave apstraktnim idejama i neki koje je napisala nisu mogli biti prilagođeni za veliko platno. Madam je mogla biti roman ili film, ali iznad svega mogla je biti drama ili komedija. Život nije crn ili bijel. Suze mogu krenuti i usred smijeha.

Rossy de Palma, blistava španjolska glumica koja se proslavila ulogama u ranim filmovima Pedra Almodovara, a koja je potom postala muza Jeana-Paula Gaultiera, unijela se potpuno u svoj lik Marie: "Ona je vrlo pozitivna i snažna žena. Ne osjeća se manje vrijednom, jer mora čistiti za drugima. Ona je sluškinja i ponosna je na to! Jednostavna i prirodna osoba. Mnogo toga imamo zajedničkog. Pogled na život, znatiželju, nešto djetinjasto u sebi. Ona je moderna Pepeljuga, vrlo romantična osoba koja vjeruje u bajke. Promijenila sam glas za ovaj lik, učinila ga višim i oštrijim kako bi zvučala što nevinije".

Oko Rossy de Palma, Amanda Sthers okupila je blistavu glumačku postavu: Anne i Bob, bogate američke supružnike na odmoru u Parizu utjelovljuju Toni Colette i Harvey Keitel. Toni je osvojila nominaciju za Oscara za ulogu u filmu “Šesto čulo”i Zlatni globus za ulogu u seriji “United States of Tara”. Karijera Harveyja Keitela je legendarna. Surađivao je sa slavnim redateljima kao što su Martin Scorsese i Quentin Tarantino, Jane Campion, Wes Anderson i Paolo Sorrentino. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike