Regija
POLICIJI STIGLA ISPOMOĆ

Presretačima oko Broda krstare i Zagrepčani
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

SLAVONSKI BROD

Da bi se smanjio broj stradalih u prometu i prometnih nesreća te općenito poboljšalo stanje sigurnosti u prometu, policajcima iz Brodsko-posavske županije u pomoć stižu i zagrebački policajci.

- U provedbi akcije od 7. do 12. prosinca brodsko-posavska policija imat će pomoć kolega iz Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije. Pritom će sankcionirati prometne prekršaje koji zauzimaju znatan udjel kao uzročnici prometnih nesreća, tzv. četiri glavna ubojice u prometu. To su alkoholiziranost vozača, nepoštovanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i distrakcije (u prometnom smislu nepropisne uporabe mobitela) – doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

U prvih deset mjeseci ove godine na području Brodsko-posavske županije dogodilo se 896 prometnih nesreća, što je povećanje od 4,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Ove je godine poginulo 16 osoba, a lani 13. Deset je više i teško i lakše ozlijeđenih. U prvih deset mjeseci prošle godine u prometnim je nesrećama teško ozlijeđeno 75, a ove 85 osoba. Uz to, ove je godine 412 osoba ozlijeđeno lakše, a lani ih je bilo 392. Vozači koji su imali alkohola u krvi ove su godine prouzročili 152 prometne nesreće, a lani 129.

- Samo prošlog tjedna utvrđeno je 498 prometnih prekršaja, u kojima je ponovno najviše bilo prekršja brzine, i to u 281 slučaju - kazala je Nujić. S. Lacić

Možda ste propustili...

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Razvoj Valpova pokretačka je snaga cijelog područja

IMAJU TURISTIČKU PONUDU, NEMAJU SMJEŠTAJ

Do hotela autocestom uz plaćanje cestarine

Najčitanije iz rubrike