Sport
CIBALIA UOČI ZAPREŠIĆA

Sreća je češće bila uz Inter
Objavljeno 7. prosinca, 2017.
Cibalia je mnogo puta protiv Intera bila bolja momčad, ali nije osvajala bodove

Susreti između Intera i Cibalije uvijek su bili zanimljivi i neizvjesni sve do posljednje minute. Pobjede od dva pogotka razlike zaista su bile rijetkost, a mogli bismo reći češće stjecajem okolnosti negoli stvarne razlike u kvaliteti za neku momčad u tom trenutku.

Cibalia igrala, Inter pobjeđivao

Podatak da u posljednjih deset međusobnih susreta nije bilo pobjednika četiri puta također ide u prilog činjenici o neizvjesnim obračunima Vinkovčana i Zaprešićana. S obzirom na događanja na terenu tijekom tih susreta možemo slobodno reći kako su Zaprešićani imali više sreće od Vinkovčana. Cibalia je u mnogim susretima bila bolja momčad, a na kraju je bodove ipak češće prepuštala Interu. U najvećem broju slučajeva igrači Cibalije su, kako to znamo reći, “pobijedili sami sebe”. Inter je često znao kazniti dekoncentriranost igrača Cibalije u odlučujućim trenutcima ili individualne pogreške vinkovačkih igrača. S druge strane, nogometaši Cibalije su i one stopostotne prigode znali upropastiti, jer već dugi niz godina Cibalia nema pravog napadača egzekutora. Jer najbolji strijelac Cibalije u ovom dijelu sezone Marko Pervan više je vezni igrač po vokaciji. No, vrlo je slična trenutna situacija u Interu. Nakon što je Jakov Puljić prešao u Rijeku, najbolji strijelac Intera je Tomislav Šarić s pet postignutih pogodaka. Jedan manje od Pervana, a obojica igraju u veznom redu. Premda Inter u svojim redovima ima napadača Komnena Andrića, koji se za kratko vrijeme istaknuo pa će od njega prijetiti u petak velika opasnost.

Ponoviti “lokose”

Sudeći kako je bilo u bližoj prošlosti, vjerojatno će i pretposljednji susret ove jeseni za obje momčadi biti neizvjestan do kraja susreta. Pogotovo što su oba sastava u posljednjim kolima pokazala kako su u dobroj formi. Ipak, što se statistike tiče, a ona ovaj put neumoljivo pokazuje da su Zaprešićani na svom travnjaku izraziti gospodari i da je Cibalia u Zaprešiću od 21. odigranog susreta u tek jednom osvojila sva tri boda. Jedinu pobjedu Vinkovčani su izborili u sezoni 2008./2009. kada su u Zaprešiću slavili u okviru 16. kola. Bilo je 2:1, a pogotke za Cibaliju tada su postigli Ivan Baraban i Edi Husić, dok je strijelac za Inter bio Nino Bule. Poslije toga susreta Vinkovčani su uspjeli još četiri puta osvojiti po bod, a zanimljivo je da su sve ostale utakmice izgubili samo s jednim pogotkom razlike, osim posljednjeg susreta u kojemu su poraženi 3:1, premda su do završnice prvog poluvremena imali vodstvo. Nakon što je u 23. minuti pogodio Pervan, Jakov Puljić, inače bivši igrač Cibalije, bio je strijelac u 45. minuti.

Ono što također daje optimizam Vinkovčanima je pokazatelj kako su u nedjelju u Kranjčevićevoj odigrali susret po teškom terenu. Ne puno bolje kvalitete bit će travnjak u SRC-u Zaprešić. Ponove li protiv Intera igru kao protiv Lokomotive, bod(ovi) bi mogli krenuti prema Vinkovcima.

Antun GRGIĆ

Vinkovčani su samo jednom slavili u Zaprešiću, u sezoni 2008./2009. kada su pobijedili 2:1

Najčitanije iz rubrike