Novosti
MINISTAR DEMANTIRA

Tvrtka od “nula kuna” blokira Pelješki most?
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković demantirao je u srijedu informaciju da je obustavljen natječaj za izvođenje radova na Pelješkom mostu, kazavši da je riječ o obustavljenu natječaju za izbor nadzora, a da će odluka o izvođaču biti donesena.

"Jutrošnja informacija koja je izišla u jednom od tiskanih medija da je objavljena žalba na natječaj o Pelješkom mostu i da je on obustavljen - nije točna. Nije obustavljen natječaj koji se odnosi na izvođenje radova na Pelješkom mostu, nego je obustavljen natječaj koji se odnosi na postupak izbora nadzora za Pelješki most. To su dvije odvojene stvari, ali jedna bez druge ne mogu. Ne možemo donijeti odluku o odabiru i početi graditi most dok nemamo odluku o nadzoru", rekao je Butković, koji je sudjelovao na konferenciji o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u Opatiji.

"Pelješki most prolazi i Scile i Haribde, ali nas to, kao ni unutarnji ni vanjski neprijatelj, neće zaustaviti", rekao je Butković, odgovarajući na pitanja novinara. Dodao je da će odluka o odabiru biti donesena vrlo brzo, odnosno ovih dana. Rekao je i kako ne može komentirati žalbene navode, ali da je činjenica da se nakon tvrtke "Snaga vjetra" koja je imala jednoga ili nula zaposlenih, sada javlja još jedna koja ima nula zaposlenih i deset kuna temeljnog kapitala te da su mu te stvari malo čudne.H

ŽALIO SE LIPOV GAJ

Jutarnji list u srijedu donosi kako je zagrebačka tvrtka Lipov gaj podnijela žalbu na dokumentaciju za nadzor nad gradnjom Pelješkog mosta te je time, do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o toj žalbi, zaustavljen izbor tvrtke za nadzor radova, bez čega ne može početi gradnja mosta. Žalba, tvrtke Lipov gaj, kao i druge, mogla bi, prema ocjeni "Jutarnjeg", odgoditi potpisivanje ugovora o nadzoru za proljeće iduće godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike