Osijek
DAN OSJEČKE TRŽNICE

Kamo po namirnice za svaki recept? Na 'piju'!
Objavljeno 6. prosinca, 2017.
Tržnica Osijek, trbuh grada, ove godine obilježava 48 godina rada

U povodu 48 godina postojanja, u srijedu je obilježen Dan osječke Tržnice, zbog čega je i tradicionalni Zeleni četvrtak održan dan prije. Bliži se velika obljetnica, pola stoljeća Tržnice, mjesta na kojemu se mogu naći namirnice za svaki recept, omiljenog okupljališta svih generacija proizvođača, prodavača i kupaca svježih i kvalitetnih namirnica.

- Tržnica je sve življa, čime je pridonijela i odluka gradske uprave o proširenju parkirališta i besplatnog parkiranja u trajanju od sat vremena. Koliko je parkiralište popularno govori i podatak da je rampa na njemu podignuta već 700.000 puta. Zanimljivo je da dio tržnice koji je naslonjen na parkiralište sada ima bolje rezultate, kao nekada dio uz Radićevu ulicu - kaže novi direktor Tržnice Igor Medić.

Podsjeća i na Umirovljenički utorak, kada umirovljenici na označenim mjestima dobivaju deset posto popusta. Tu je i EU projekt u suradnji s Mađarskom, “Domaća hrana za domaće ljude”, kojem je cilj hranu koja ostane dodijeliti ljudima u potrebi, u što su uključeni i volonteri.

- U odnosu na trgovačke centre, Tržnica oživljava jer su građani shvatili važnost certificiranih gospodarstava. Osim toga, tu su i obrtnici koji pridonose cijelom 'štihu' tržnica, koje se dobro razvijaju i imaju izvrsnu perspektivu - poručio je Medić

Direktor dodaje kako je Uprava u pregovorima s Turističkom zajednicom da pojača suradnju te tijekom ljeta oživi tržnicu i u večernjim, pa čak i noćnim satima.

Za 50. obljetnicu Tržnica bi mogla dobiti i svoju monografiju, što i ne čudi s obzirom na to da brojne generacije kupaca i prodavača desetljećima ostaju vjerne popularnoj 'piji'. Svi oni mogu ispisati povijest trbuha grada.

Marija MIHELIĆ
ZELENI ČETVRTAK: SVETI NIKOLA DONIO DRVENE IGRAČKE

Kako je ovotjedni Zeleni četvrtak došao dan ranije i pao na blagdan svetog Nikole, bilo je logično na toj manifestaciji predstaviti obrt “Jug” koji godinama proizvodi drvene igračke.

- Mogu vam reći da se drvene igračke ponovno vraćaju u modu. Prodajemo ih po cijeni od 15 do 120 kuna, a manju djecu najviše oduševljava tradicionalna igračka “leptir”. Inače, ovim se poslom bavimo godinama, kroz generacije, i drago nam je da djeci nudimo ono što najviše vole - igračke, i to u svim bojama, raznih oblika i namjena - poručila je Saša Leško.

Možda ste propustili...

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

I Osijek će dobiti megaračunalo

OD 5. DO 7. LISTOPADA

Komora poziva na sajam na Pampasu

ZELENI ČETVRTAK NA TRŽNICI

Bogata ponuda kupine, crne voćne kraljice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKA OBITELJ NA JADRANU

Smještaj, prijevoz i hrana
od 5500 do 13.000 kn

2

JUTARNJA ŠETNJA OAZOM NA RUBU GRADA

Stanovnici Juga 2: Bajer je izvor pozitivne energije

3

DJELATNICI HOTELA OSIJEK PRIREDILI DOČEK KOLEGI - KUHARU REPREZENTACIJE

Chef Tomica Đukić važan je "začin" u uspjehu Vatrenih

oglas