Osijek
OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN INVALIDA

Perković: U Osijeku su osobe s invaliditetom vrlo dobro zbrinute
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Međunarodni dan invalida i ove je godine obilježen u Osijeku 5. prosinca na tradicionalan način. Ono što se pokazalo dobrim, ponavlja se i ove godine, objasnio nam je Željko Perković, predsjednik Saveza organizacija invalida Osječko-baranjske županije. Nastupili su članovi Saveza te djeca iz osječkih vrtića u simpatičnim odijelcima Djeda Božićnjaka.

- U jednoj situaciji otprije četiri godine vrtićarci su nam izišli u susret akcijom prikupljanja novčanih sredstava za kombi koji vozi osobe s invaliditetom i djecu s posebnim potrebama, i od tada ih svake godine zovemo na obilježavanje ovog dana. Invalidi se nalaze u posebnoj situaciji, ali, hvala Bogu, ove je godine sve proteklo bez većih problema. Zapravo, drago mi je što mi kao Savez imamo manje posla, jer to znači da su u Osijeku osobe s invaliditetom vrlo dobro zbrinute - istaknuo je Perković.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš pozdravila je prisutne na obilježavanju Međunarodnog dana invalida u Gradskoj četvrti Tvrđa, kojem je nazočio i zamjenik župana Petar Lagator. A. Andrejek

Najčitanije iz rubrike