Osijek
ODRŽAN 16. FIPO FEST

Pjesmom povezali izviđače iz cijele regije
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Festival izviđačkih pjesama Osijek (popularni FIPO fest), već je 16 godinu zaredom u organizaciji Izviđačkog kluba Javor Osijek uspješno okupio brojne izviđače koji su svojim dolaskom ovaj put uveličali i samu proslavu Dana grada Osijeka. Tako su izviđači iz Bjelovara, Prijedora, Rovinja, Karlovca, Pule, Velike Gorice, Laslova, Đakova, Kutine, Koprivnice, Valpova, Temerina, Zenice, Jarmine i Sarajeva, predvođeni osječkim izviđačkim klubovima, protekloga vikenda uživali i u Adventu u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića. Također, u povodu Dana grada, na temu “Mostovi prijateljstva”, mnogi mladi izviđači izradili su makete osječkog pješačkog mosta, a najboljom maketom proglašena je ona izviđača iz Temerina.

Drugoga dana festivala došli su i ostali sudionici koji su ugodnim obilaskom naučili mnogo o gradu na Dravi. Nakon toga došlo je vrijeme za najvažniji dio FIPO-a - za nastupe i pjesme izviđača u Domu Hrvatske vojske, gdje je 349 izviđača pjevalo i plesalo, a potom uživalo u nastupima Andreja Dorića, Udruge Mažoretkinja Općine Nuštar, Studia OSCEO Dalal i ŠPU Fenix, dok su cjelokupan program vodili Karlo Tobler i Monika Feher. Sudionici su se uključili i u humanitarnu akciju “Pet po pet za sretan dječji svijet”, na kojoj je prikupljeno 450 kuna donacije za Udrugu obitelji djece s autizmom “Dar” iz Osijeka. U večernjim satima u Domu HV-a održani su i mjuzikli “Mostovi prijateljstva”, a u tom glazbeno-scenskom zadatku briljirali su izviđači iz Vareša.

Sljedećega dana svi su se sudionici u “praktičnom dijelu” festivala zaputili na izlet “Baranja u srcu”, u sklopu kojega su obišli sve važne baranjske destinacije i prirodne ljepote.

Naposljetku, ceremonija zatvaranja 16. FIPO festa započela je pjesmom “Mostovi prijateljstva”, koju su napisale Željka Zelić i Ena Jurišić, a uz pohvale organizatora već je najavljen još bolji i veći festival izviđača sljedeće godine. M. Mandić

Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana