Regija
VINKOVCI

Potpisan sporazum o širokopojasnom internetu
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Gradonačelnik Vinkovaca i načelnici općina Andrijaševci, Ivankovo, Stari Mikanovci, Vođinci, Privlaka, Stari Jankovci, Tordinci i Jarmina potpisali su sporazum o suradnji na projektu izgradnje infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu. Cilj je realizirati ga novcem EU fondova.

- Sporazum pridonosi razvoju interneta u našem gradu kao komunalnog standarda u Europi. Ako želimo razvoj gospodarstva i kvalitetniji život, onda je to svakako preduvjet. Samo zajednički možemo puno, pogotovo u smislu povlačenja sredstava iz EU - istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Ivan Rimac, pročelnik Ureda gradonačelnika, kazao je da u središtu Vinkovaca već postoji infrastruktura širokopojasnog pristupa internetu, ali ne i u rubnim dijelovima grada, jer nema komercijalnog interesa za njezinu izgradnju.

Projektom je obuhvaćeno 20 tisuća kućanstava, točna će mu se vrijednost znati nakon dovršenja tehničke dokumentacije, a procjena je da je investicija vrijedna 20 milijuna eura.

Prema riječima Marija Milinkovića, načelnika Općine Stari Mikanovci, treba biti više ovakvih projekta, gdje će Grad Vinkovci biti nositelj, a općine partneri. M.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUSTAV PRED KOLAPSOM

Nitko ne želi udomljavati starije osobe

2

U GRADU KOJI NE NAPLAĆUJE PARKING

15 novih parkirališta za pet milijuna kuna

3

POTREBNO JE IMATI DOBAR "NOS" I MAŠTU ZA PRAVI POSAO

Domišljati Panker odvozi na tehnički, Nera šiša pse!