Regija
PROGLAŠENJE I U BARANJI

Najvolonterka godine je Mirela Kotromanović iz udruge Alerga
Objavljeno 7. prosinca, 2017.
Priznanje za volonterski angažman u ovoj godini dodijeljeno je Radmili Ognjenović

BELI MANASTIR - Već treći put volonterski centar mirovne grupe Oaza dodijelio je u povodu Međunarodnog dana volontera nagradu za volontera/ku godine, te priznanja za volonterski angažman u tekućoj godini na području grada Belog Manastira. Volonterkom godine proglašena je Mirela Kotromanović koju je nominirala udruga osoba s alergijama i problemima disanja Alerga, čija je članica. Mirela se, naime, volonterskim radom u udruzi bavi već više od deset godina. Kako stoji u nominaciji riječ je o osobi veselog duha uz koju se vežu epiteti vrijedne, kreativne i dobre organizatorice.

- Teško je riječima opisati zadovoljstvo zbog ove nagrade. Sve ove godine radim isključivo iz zadovoljstva i saznanja da sam nekom pomogla. Ipak, svega toga ne bi bilo da mi ne pomažu vrijedni članovi udruge Alerga - rekla je, dodavši kako joj je nagrada samo poticaj za daljnji rad. Priznanje za volonterski angažman u tekućoj godini dodijeljena je Radmili Ognjenović, ženi koja iza sebe ima veliki broj volonterskih sati odrađenih u srpskom udruženju žena Dukat. Za nju kažu da je savjesna, dosljedna, komunikativna i iskrena, uvijek spremna za pomaganje. Drugo priznanje u istoj kategoriji osvojile su Valentina Markan i Bojana Urukalo, koje su, igrom slučaju, učenica i njezina učiteljica. Valentina je, naime, učenica belomanastirske gimnazije, gdje radi i profesorica Urukalo. Zbog nesebičnog rada i zalaganja nominirali su ih, osim matične škole, GD Crvenog križa te Udruga roditelja i djece Pčelice, koja djeluje pri SKUD-u Jovan Lazić. Nakon dodjela nagrade i priznanja, zahvalnice su dodijeljene i trima Oazinim članicama: Donki Dvornić, Steli Stanojević i Sabini Rončević. Nazočnima se obratio gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, obećavši potporu za budući rad.

Ivica GETTO
Volontirali 554 sata

Kako je istaknula projekt koordinatorica Oaze Vesna Nedić, njihov volonterski centar postoji već 11 godina. Tijekom 2017. godine u njihove su aktivnosti bila uključena 52 volontera koji su odradili 554 sata volontiranja. Najveći dio volontera, njih više od 80 posto, činile su žene, a od ukupnog broja volontera gotovo 70 posto činile su osobe starije od 30 godina.

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike