Mozaik
TRI NASLOVA U REŽIJI ŽENA

Deer Boy, Ježeva kuća i Manivald na Filmskom festivalu Sundance!
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Igrani film “Deer Boy” te animirane “Ježeva kuća” i “Manivald”, manjinske hrvatske koprodukcije, sve tri u režiji žena, uvršteni su u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Filmskog festivala Sundance, jedne od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u. “Deer Boy” redateljice i scenaristice Katarzyne Gondek nastao je u poljsko-belgijsko-hrvatskoj koprodukciji, a premijerno je prikazan na festivalu u Krakovu. Kombinacija je to horora i bajke, uz elemente apsurdnog humora. Horor je to bajka o instinktima, prvom lovu, krvi i prirodi. Nakon što se u obitelji lovca rodi sin s jelenjim rogovima, roditeljska toplina miješa se s gađenjem, snovi sa stvarnošću.

“Ježeva kuća” redateljice i scenaristice Eve Cvijanović nedavno se iz Poljske vratila s 24. nagradom, a krasi ju i nominacija za prestižnu nagradu Annie, koju dodjeljuje Međunarodno društvo za animirani film u kategoriji animiranog kratkometražnog filma. Adaptacija je to poznate basne Branka Ćopića, koji pričom o susretu ježa i nekoliko šumskih zvijeri – lisice, vuka, divlje svinje i medvjeda, progovara o važnosti doma.

Animirani film “Manivald” redateljice Chintis Lundgren nastao je u koprodukciji Kanade, Hrvatske i Estonije. Ista je to autorska ekipa koja je radila na višestruko nagrađenom animiranom filmu “Život s Hermanom H. Rottom”. Manivald je do sada prikazan i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim u Natjecanju hrvatskog filma. Filmski festival Sundance održava se od 18. do 28. siječnja 2018. u Park Cityju.N.Vek.

Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike