Sport
PRVA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA LIGA

Mrtva utrka Borinaca i Dilja
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Nakon punih 17 godina Nogometni klub Borinci vratio se u Prvu županijsku ligu vukovarsko-srijemsku i odmah u polusezoni osvojio naslov jesenskog prvaka. Ovakav rezultat rijetko se događa, a mogli bismo reći da će se rijetki i sjetiti je li netko uspio nešto slično uraditi. I ove polusezone, kao što je bilo slično i prošle, igralo se dosta otvoreno, pa je bilo kola u kojima su bili puno uspješniji gosti od domaćina. Kako se bližio kraj polusezone, bilo je očito koje momčadi redovito treniraju, a koje to čine napreskokce i s ograničenim brojem igrača. Oni koji su to radili redovito izdvojili su se na vrhu tablice, a oni drugi su ostali pri dnu.

Na kraju vodeće momčadi Borinci i Dilj nisu startali u prvenstvo kako su željeli, naime, oba su sastava poražena na svom travnjaku u prvom kolu. Ipak, kako je sezona odmicala, tako su se ova dva sastava polako izdvajala i postajala glavni pretendenti za naslov. Diljevci su i ovu sezonu završili na drugoj poziciji s dva boda manje (32) osvojena nego u jesenskom dijelu prošle sezone. Isto toliko osvojili su i Borinčani, koji su imali puno bolju gol-razliku. Nogometaši trećeplasiranog Tomislava su bili učinkovitiji i osvojili su četiri boda više nego prošle sezone, a da nisu u 11 kolu doživjeli jedini domaći poraz od Dilja (0:1) učinak bi bio još bolji. Četvrtoplasirani Hašk-Sokol svakako je nakon Borinaca iznenađenje polusezone. Momčad koja je prošlu sezonu završila na devetom mjestu u ovoj polusezoni je bila daleko učinkovitija, čak 16 bodova više su osvojili Jankovčani u odnosu prema jeseni iz prošle sezone. U prvi dio tablice, a možda i među potencijalne kandidate za najviši plasman, plasirali su se još na petom mjestu Slavonac iz Gradišta, koji je pred kraj polusezone izgubio korak, a bili su vodeća momčad lige od petog do 10. kola. Nakon poraza u Gradištu od Hašk-Sokol 0:2 uslijedio je pad koji ih je bacio na peto mjesto tablice.

Najveći pad u plasmanu doživjeli su nogometaši Zrinskog koji su prošlosezonsku jesen završili na šestom mjestu s osvojena 23 boda, dok su ovu jesen završili na uvjerljivo posljednjem mjestu sa samo devet osvojenih bodova. Ni smjena trenera nije uspjela probuditi uspavane igrače Zrinskog koji su tek u nekoliko susreta pokazali da se mogu nositi s ostalim momčadima lige. Iznenađujuće loš plasman ostvarili su povratnici u prvoligaško društvo, ali iz višeg ranga, nogometaši Mladosti iz Antina, koji su s 11 bodova ostali na 14. mjestu, a s istim brojem bodova na pretposljednjem mjestu su nogometaši Nosterije koji su u doigravanju osigurali ostanak u ovom društvu. Promjena trenera u momčadi Budućnosti donijela je pozitivan pomak i od momčadi koja je redovito gubila pretvorila se u momčad koja je počela osvajati bodove. Odličan start u sezonu pred kraj su jako pokvarili nogometaši Fruškogorca koji su sa 16 bodova na 12. mjestu i u zoni su koja ne obećava miran nastavak prvenstva na proljeće. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike