Sport
TOMISLAV ŠTRKALJ

Izgleda kako ove sezone bolje igramo u gostima
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Nakon više od četiri i pol godine Cibalia je uspjela svladati Lokomotivu, a nakon pet i pol godina svladala ju je u Zagrebu. Jedan od elemenata na koji su “igrali” Vinkovčani bio je bolja snalažljivost od domaćina na teškom terenu u Kranjčevićevoj ulici. U jednoj situaciji odlično se pred vratima Lokomotive snašao Tomislav Štrkalj. Napadač se nakon dužeg oporavka vratio u momčad Cibalije i odmah postigao pogodak. Nakon susreta bio je prezadovoljan pobjedom, u koju je ugradio i dio sebe.

- Nadali smo se da će igrači Lokomotive biti umorni nakon dvije utakmice u kratkom roku što su ih odigrali po teškom terenu u Kranjčevićevoj ulici. S druge strane, sve smo što je stručni stožer osmislio prenijeli na teren. Očito su jako dobro proučili igru Lokomotive, a mi na terenu sve smo to ostvarili. Mogli smo svladati Lokomotivu i s većom razlikom, ali i ovako je dobro, ne želimo se bahatiti. Mislim da smo posve zasluženo osvojili sva tri boda, koja su nas dovela u sigurniju situaciju.

Povratak Štrkalja nakon ozljede na zeleni teren, bolje reći, izorani teren, bio je u velikom stilu. Samo četiri minute nakon što ga je u igru uveo trener Mladen Bartolović, napadač Cibalije postigao je svoj treći ovosezonski pogodak u nebeskoplavom dresu.

- Ne bih se ja volio isticati. Sve je to zasluga cijele momčadi, ja sam samo imao sreću što me je trener uveo u momčad i što su moji suigrači odlično odigrali akciju, a ja na kraju postigao pogodak. Nije bilo lako vratiti se nakon tri tjedna pauze, premda sam u treningu već neko vrijeme.

Očito je ozljeda koju je zadobio na kup-utakmici protiv Istre 1961 stvar prošlosti i da će u preostale dvije utakmice ove polusezone Štrkalj biti na raspolaganju treneru Mladenu Bartoloviću

- Ozljeda je prošlost. Dobro radim sa suigračima, dobro se osjećam i sada je na treneru da procijeni jesam li dovoljno spreman za ostale dvije utakmice. Ako mi se pruži prilika, pokušat ću sa suigračima doći do još kojeg boda do kraja polusezone. Sada sam pogotovo uvjeren da to možemo.

U petak protiv Intera u Zaprešiću Cibalia ima priliku potvrditi tri boda osvojena protiv Lokomotive. I uz to ostvariti bodovni saldo koji bi joj osigurao mirnije zimske praznike.

- Očito je da bolje igramo u gostima, a evo sada nas je i rezultat pomazio. Nikoga ne omalovažavamo, s respektom dočekujemo sve protivnike, ali sam mišljenja da je Lokomotiva bolja momčad od Intera i ako ponovimo igru kao protiv Lokomotive, mogli bismo opet razveselitii naše navijače. Pobjedom bismo se odvojili od Rudeša, što bi nam već sada dalo dodatnu sigurnost da ćemo osigurati ostanak u ligi - poručio je Štrkalj. A. Grgić

Tomislav Štrkalj

nogometaš Cibalije

Ozljeda je prošlost. Dobro radim sa suigračima, dobro se osjećam i sada je na treneru da procijeni jesam li dovoljno spreman za ostale dvije utakmice.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike