Sport
POLUFINALE KUPA ZA ODBOJKAŠICE

Osječanke će teško ponoviti 2016.
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Prije nešto manje od godinu dana odbojkašice Osijeka igrale su u finalu Kupa Hrvatske. Tog 29. prosinca 2016. godine Osječanke nisu bile samo ukras u utakmici u kojoj se igralo za trofej već su u Kaštelima namučile domaću Marinu da opravda ulogu favorita i osvoji “kantu”. Ove sezone, unatoč svim oscilacijama, odbojkašice s Drave stigle su među četiri najbolje u Kupu, koji se igra prema novom sustavu. Nema više Final Foura, polufinalna serija igra se na dvije utakmice. S obzirom na ždrijeb, Grubeša, Bilić, Grahovac, Sučić, Babić, Zirn, Krivić teško će ponoviti prošlosezonski doseg jer za finale treba biti bolji od zagrebačke Mladosti, koja u dosadašnjem dijelu sezone dominira domaćim parketima.

- Zagrepčanke djeluju nedodirljivo, imaju maksimalan učinak u prvenstvu, ali s obzirom na kadar, to je i očekivano. Svjesni smo naših izgleda koji nisu veliki, ali imamo želju predstaviti se u dvije utakmice u najboljem mogućem izdanju - kaže trener ŽOK-a Osijek.

Franić je već upoznao snagu “mladostašica”, krajem listopada u Superligi baš je u Zagrebu vodio svoju premijernu utakmicu na osječkoj klupi. Tada je doživljen i uvjerljiv poraz (0:3), u dva seta uzelo se po deset poena, treći je bio nešto bogatiji (19), ali razlika u kvaliteti bila je očita.

- Nekoliko dana prije preuzeo sam ekipu, odradio tek nekoliko treninga, ali sada je situacija, ipak, mislim za nas nešto povoljnija. Polako se slažu neke kockice, nije to još onako kako želimo, ali mislim da ide nabolje i da se neki pomaci i vide - smatra trener Franić, koji ipak nema nerealne želje uoči ogleda s Mladosti.

- Naravno da bismo voljeli proći ili bar dobiti jednu utakmicu, ali treba biti realan. Naše su suparnice u devet prvenstvenih kola i dva ranija kup-dvoboja izgubile samo dva seta, što najbolje govori o njihovoj snazi. Dobro je da možemo igrati bez opterećenja, ali to ne znači da ćemo unaprijed čestitati suparniku - naglasio je Franić.

Prva utakmica polufinala Kupa Hrvatske igra se večeras u Maloj dvorani Gradski vrt, a početak je u 20 sati. Nakon ovog dvoboja Zagrepčanke bi trebale 16. prosinca doći i u sklopu ligaške runde. Dodamo li tome i kup-uzvrat u metropoli, Osijek će u kratkom vremenu tri puta odmjeriti snage s najboljim sastavom u državi, gdje će itekako moći testirati formu i trenutne mogućnosti. N. Benčina

Prva utakmica polufinala Kupa Hrvatske igra se večeras u Maloj dvorani Gradski vrt u 20 sati

Najčitanije iz rubrike