Osijek
SKUPŠTINA KLUBA LARINGEKTOMIRANIH OSOBA

Stručni voditelj kluba dr. Vladimir Bajtl
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Na nedavno održanoj redovitoj sjednici Skupštine Kluba laringektomiranih osoba Osijek prim. dr. sc. Marinela Rosso nakon osnivanja kluba i devet godina rukovodstva odstupila je s dužnosti stručnog voditelja, koju je preuzeo dr. Vladimir Bajtl.

Klub laringektomiranih osoba Osijek (KLOOS) postoji i aktivno djeluje od 2008. Svake godine planirano je, organizirano i provedeno više različitih projekata sa svrhom sveobuhvatnog edukacijsko-rehabilitacijskog procesa laringektomiranih osoba. U devetogodišnjem radu kluba uloženo je mnogo znanja, truda i vremena volonterskih stučnjaka s ciljem što boljeg i uspješnijeg oporavka i rehabilitacije osoba liječenih zbog raka grla, kao i njihove funkcionalne reintegracije u društvenu zajednicu.

Dosad je klub sudjelovao u nizu humanitarnih akcija s ciljem podizanja svijesti o tumorima glave i vrata, važnosti prevencije i što ranijeg otkrivanja bolesti, organizirao edukativne radionice za laringektomirane osobe. U sklopu rehabilitacije i ove je godine proveden projekt rehabilitacije holističkog pristupa koji je financirala Osječko-baranjska županija. Projekt je obuhvaćao glasovno-govornu i olfaktornu rehabilitaciju, kineziterapijski tretman i grupe psihoonkološke potpore pod vodstvom stručnog tima: prof. Ljiljane Širić, prof. Bojane Mačik i prof. Tamare Kopf. Osječki klub laringektomiranih jedini je klub na razini Hrvatske koji organizira kineziterapiju pod stručnim vodstvom za laringektomirane osobe. I.K.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

Najčitanije iz rubrike