Novosti
BRIGA O BIH HRVATIMA POKAZANA I NA ZAKONU O HRVATSKIM BRANITELJIMA

Most napao HDZ zbog premijerova posjeta BiH
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Usred rasprave u Saboru je u utorak ponovno zaiskrilo na temu prošlotjedne haške presude tzv. šestorki, položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, i premijerovog posjeta BiH, nakon što je Božo Petrov (Most) zatražio stanku na tu temu.

"Možda Plenković danas u BiH nešto i nauči, možda nešto i osjeti, možda se dogodi čudo, možda se netko Plenkoviću usudi i prići pa mu reći kako se osjećaju Hrvati u BiH, možda mu zazvoni u ušima patnja koju oni osjećaju, možda osjeti koliko se oni osjećaju ostavljenima", poručio je. "Nećemo stati prozivati dok se ne poklonite", rekao je, zapitavši je li normalno da hrvatska vlast nema dugoročnu strategiju prema Hrvatima izvan Republike Hrvatske, pogotovo onima u BiH, i je li normalno da odnos prema njima ovisi o tome tko je na vlasti u Hrvatskoj. Sve završi na ispraznim floskulama "Hrvati iz BiH, mi stojimo uz vas", ustvrdio je Petrov.

Ostavili ste ljude, Stjepan Mesić im je poručio da se okrenu prema Sarajevu, čak je nevjerojatno da će vam ljudi iz BiH reći da je za njih više napravio SDP nego HDZ, poručio je čelnik Mosta svojim donedavnim koalicijskim partnerima. Ali niste zaboravili svake četiri godine otići do njih i pokupiti glas, kritizirao je Petrov.

Odgovorio mu je Ivan Šuker (HDZ) da odgovornost Hrvatske prema Hrvatima u BiH ne zaslužuje političko prepucavanje, rekavši da nema namjeru na toj temi skupljati političke poene. Odlazak premijera Plenkovića u BiH nešto je što je jednostavno morao učiniti i s ljudske, i s političke, i s državničke strane, ocijenio je Šuker. Kazao je da je briga o Hrvatima u BiH, između ostaloga, pokazana i na Zakonu o hrvatskim braniteljima.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

APEL OSJEČKIH VATROGASACA

Profesionalni vatrogasac pijan pao u otvor cijevi

2

JOŠ JEDNA OPTUŽNICA PROTIV OSJEČKOG PODUZETNIKA DRAGE TADIĆA

Oštetio Osijek-Koteks za 15,7 milijuna kuna

3

MARKO PAVIĆ, MINISTAR RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

Svim umirovljenicima dajemo pravo izbora koju mirovinu žele primati