Regija
DAN OPĆINE JAKŠIĆ

Nagrađeni Čiček, Marković, Šuster i HKUD “Slavonija”
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

JAKŠIĆ

Polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu iz Općine Jakšić započelo je obilježavanje Dana općine i blagdana njihove zaštitnice sv. Barbare. Vijence su uz načelnika općine i članove Općinskog vijeća položili i roditelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i stanovnici Jakšića. Služena je i sv. misa u župnoj crkvi sv. Barbare, a u svečanoj dvorani Honda održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečanoj sjednici nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Željko Jakopović, gradonačelnice Pakraca i Pleternice, gradonačelnici Kutjeva, Lipika i Požege sa zamjenicima, načelnici i zamjenici općina Brestovac, Velika, Kaptol i Čaglin, načelnik prijateljskog Brinja, predstavnici javnih poduzeća, županijskih ustanova i institucija, predstavnici vojske i policije, kulturnih i društvenih institucija, predstavnici udruga s područja općine Jakšić, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, roditelji i obitelji poginulih branitelja, brojni gospodarstvenici iz Požeštine i Jakšića i vijećnici Općinskog vijeća općine Jakšić.

Izvješće o radu u protekloj godini podnio je načelnik općine Ivica Kovačević te iznio planove za buduće razdoblje.

Dan općine prigoda je i da se zahvali zaslužnim pojedincima i udrugama za njihov nesebičan rad i doprinos zajednici, pa su tako priznanje iz ruku načelnika Kovačevića, njegova zamjenika Mile Barišića i zamjenika predsjednika vijeća primili: Vladimir Čiček za dugogodišnji rad u sportskom, folklornom i društvenom radu; Rea Marković, učenica 8. razreda OŠ “Mladost” Jakšić, za uspjeh na državnom natjecanju; Vesna Šuster, učiteljica razredne nastave OŠ, za uspjehe u nastavi; i HKUD “Slavonija” Jakšić za dugogodišnja ostvarenja i predstavljanja jakšičkog kraja. AGM Kruna

Možda ste propustili...

“ČAJ ZA MALOG ZMAJA”

Skupljaju paketiće za najsiromašnije

MEĐUNARODNI DAN PLANINARA

Planinari na Papuku

USVOJEN PRORAČUN ŽUPANJE

11 milijuna kuna više od poreza