Regija
VOLONTERI NISU PLAĆENI JER SU NEPROCJENJIVI

Učenici prikupili 240 kilograma hrane
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

VINKOVCI

GD Crvenog križa Vinkovci uz volontere socijalne samoposluge, Udruge osoba s invaliditetom Bubamara i Društva Hrvatska žena, patera Iliju Sudara iz Župe sv. Vinka Pallottija, pridružili su se programu pod nazivom “Volontiraj i zavladaj svijetom” koji je organiziran u Ekonomskoj i trgovačkoj školi “Ivan Domac” u povodu Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca.

- Učenici su proveli humanitarnu akciju “Malo, za nekoga puno” gdje je prikupljeno 240 kilograma prehrambenih proizvoda, od čega je 120 kilograma za Socijalnu samoposlugu, a 120 kilograma za Crveni križ Vinkovci. Željeli smo predstaviti njihov rad te učenicima prenijeti poruku kako volontiranje osnažuje pojedinca, uči odgovornosti, izgrađuje osjećaj solidarnosti. Volonteri nisu plaćeni zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi - istaknula je Ivana Piperković, nastavnica ETŠ “Ivan Domac”. U kulturno-umjetničkom programu predstavio se Tamburaški sastav “Kanovačka zvona” pod vodstvom prof. Jelice Piperković, inače sastavljen od učenika ove škole.

Prigodni program održan je i u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića, Srednjoj strukovnoj školi kao i u Drvodjelsko-tehničkoj školi, gdje su volonteri vinkovačkog Crvenog križa dijelili promidžbene materijale. M. Kokaj

Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike