Regija
ODOBREN DRŽAVNI NOVAC

Za obnovu vrtića stiže 912.000 kuna
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

NAŠICE

Gradonačelnik Josip Miletić jučer je sazvao konferenciju kako bi se pohvalio najnovijim sredstvima pristiglim u Grad. Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je 912.671 kunu za projekt energetske obnove Dječjeg vrtića Zvončić. Već ranije Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 1,4 milijuna kuna te, zajedno sa sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, za ovaj našički projekt energetske obnove osigurano je 2,3 milijuna kuna. Inače, investicija je vrijedna oko tri milijuna kuna, i osim što će vrtić zasjati u novom ruhu, djeci će se osigurati kvalitetniji i sigurniji boravak.

- Ovo je važan projekt kojim će se podići standard i kvaliteta života najmlađih. Ova investicija bit će na radost svih mališana, roditelja i sugrađana jer će djeca imati primjereniji i prikladniji smještaj u vrtiću. Energetska ušteda bit će oko 50 posto – rekao je Miletić pa dodao kako će se u zimskom razdoblju obaviti pripremne aktivnosti, a u proljeće bi počeli i radovi. Najveći dio radova, rekao je Miletić, odvijat će se u ljetnom razdoblju, kada je u vrtiću najmanje aktivnosti.

Zadovoljstvo dodatnim novcem dobivenim za energetsku obnovu vrtića iskazala je i ravnateljica Snježana Kanđera, rekavši kako je ovo povijesno važan korak za ustanovu.

- Naša je ustanova građena u tri faze, kao građevina šezdesetih, sedamdesetih godina dograđivana je u donjem dijelu, a 2011. bila je treća dogradnja. Iako se vrtić redovito održava, popravci su neizbježni te će ovo biti jedan izniman korak, jer računamo s velikim uštedama energenata. To će postati objekt koji će biti energetski održiv i samoodrživ. Praktički cijeli objekt dobit će novo ruho, nove instalacije od krova do zidova, ovojnicu zgrade i kotlovnicu – naglasila je Kanđera.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana