Regija
DVADESET GODINA BOR-PLASTIKE

Planiraju graditi halu i zaposliti još radnika
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

KNEŽEVI VINOGRADI

Tvrtka Bor-plastika proslavila je 20 godina uspješnog poslovanja u području ekologije. Pozivu na prigodnu svečanost, održanu u restoranu Panon na RC-u Bazeni u Kneževim Vinogradima, odazvali su se brojni poslovni partneri iz zemlje i inozemstva. Obraćajući se gostima, direktor Bor-plastike, Atila Borbaš, prisjetio se početaka rada, gradnje proizvodng pogona, osnivanja sestrinskih tvrtki u Novom Sadu, Tuzli, Podgorici, Pečuhu i dalekom Novom Zelandu.

- Sretan sam što mogu raditi ono što volim, i to u vlastitom zavičaju, odnosno svojoj domovini - naglasio je te partnerima i kupcima zahvalio za iskazano povjerenje.

Djelatnicima tvrtke uručene su zahvalnice. Nazočnima su se još obratili Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, Ivan Sarić, pravni savjetnik u osječkom uredu HUP-a, Zoran Kovačević, predsjednik HGK Osijek, Nedret Kikanović, direktor Kantonalne privredne komore Tuzla, te Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine.

Bor-plastika je, pod geslom “Budućnost postoji”, 1997. godine počela proizvodnju bazena za kupanje te spremnika i opreme za vinare. Nekoliko godina poslije počela je proizvodnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a kako je vrijeme odmicalo, lepeza proizvoda sve se više širila.

- Trenutačno, uz bazene, proizvodimo vodonepropusne septičke jame, biološke pročistače, separatore masti i ulja, sigurnosne uređaje, uređaje za iskorištavanje kišnice, spremnike za prehrambenu i kemijsku industriju, pontone, a projektiramo i gradimo autopraonice - kaže direktor Borbaš, navodeći kako o uspješnosti poslovanja svjedoče brojne nagrade, među kojima i Zlatna kuna, kojom su okrunili krizom iscrpljenu 2009. godinu.

Svi su uređaji Bor-plastike projektirani prema strogim europskim normama i atestirani. Grupacija, inače, upošljava više od 50 ljudi kroz matičnu tvrtku u Hrvatskoj i tvrtke kćeri. Na do sada postignutom ne misle stati. U planu imaju gradnju nove proizvodne hale, što podrazumijeva povećanje proizvodnih kapaciteta, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta. Ne skrivaju kako im je želja postati vodeća grupacija u regiji.

Ivica GETTO
Zlatna medalja za statički mješač tekućina na INOVI

Jedan od ljepših rođendanskih poklona Bor-plastici zasigurno je zlatna medalja osvojena na nedavnoj Međunarodnoj izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova, Budi uzor - INOVA 2017. Tvrtku je predstavljao Mijo Birčić s inovacijom - statičkim mješačem tekućina. Mješač se sastoji od perforiranih ploča povezanih naizmjeničnim križanjem, što izaziva potpuno trodimenzionalno miješanje. Takav uređaj odlična je zamjena za skupu tehnologiju raznih mješača, a proces miješanja mnogo je brži. Omogućuje kvalitetno miješanje dviju ili više tekućina u cijevi kojom protječu. Tako se postiže optimalna količina aditiva, a kod potrebe kemijskih reakcija između tekućina postiže se dobar kontakt.

Možda ste propustili...

ODLUKA BELOMANASTIRSKOG GRADSKOG VIJEĆA

Za pedesetak posto kućanstava porasla komunalna naknada

VELEUČILIŠTE ''LAVOSLAV RUŽIČKA''

Promovirano 160 studenata

MINISTAR PREDRAG ŠTROMAR U DONJEM MIHOLJCU

Nova srednja škola u sljedeće tri godine?

Najčitanije iz rubrike