Regija
DVADESET GODINA BOR-PLASTIKE

Planiraju graditi halu i zaposliti još radnika
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

KNEŽEVI VINOGRADI

Tvrtka Bor-plastika proslavila je 20 godina uspješnog poslovanja u području ekologije. Pozivu na prigodnu svečanost, održanu u restoranu Panon na RC-u Bazeni u Kneževim Vinogradima, odazvali su se brojni poslovni partneri iz zemlje i inozemstva. Obraćajući se gostima, direktor Bor-plastike, Atila Borbaš, prisjetio se početaka rada, gradnje proizvodng pogona, osnivanja sestrinskih tvrtki u Novom Sadu, Tuzli, Podgorici, Pečuhu i dalekom Novom Zelandu.

- Sretan sam što mogu raditi ono što volim, i to u vlastitom zavičaju, odnosno svojoj domovini - naglasio je te partnerima i kupcima zahvalio za iskazano povjerenje.

Djelatnicima tvrtke uručene su zahvalnice. Nazočnima su se još obratili Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, Ivan Sarić, pravni savjetnik u osječkom uredu HUP-a, Zoran Kovačević, predsjednik HGK Osijek, Nedret Kikanović, direktor Kantonalne privredne komore Tuzla, te Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine.

Bor-plastika je, pod geslom “Budućnost postoji”, 1997. godine počela proizvodnju bazena za kupanje te spremnika i opreme za vinare. Nekoliko godina poslije počela je proizvodnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a kako je vrijeme odmicalo, lepeza proizvoda sve se više širila.

- Trenutačno, uz bazene, proizvodimo vodonepropusne septičke jame, biološke pročistače, separatore masti i ulja, sigurnosne uređaje, uređaje za iskorištavanje kišnice, spremnike za prehrambenu i kemijsku industriju, pontone, a projektiramo i gradimo autopraonice - kaže direktor Borbaš, navodeći kako o uspješnosti poslovanja svjedoče brojne nagrade, među kojima i Zlatna kuna, kojom su okrunili krizom iscrpljenu 2009. godinu.

Svi su uređaji Bor-plastike projektirani prema strogim europskim normama i atestirani. Grupacija, inače, upošljava više od 50 ljudi kroz matičnu tvrtku u Hrvatskoj i tvrtke kćeri. Na do sada postignutom ne misle stati. U planu imaju gradnju nove proizvodne hale, što podrazumijeva povećanje proizvodnih kapaciteta, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta. Ne skrivaju kako im je želja postati vodeća grupacija u regiji.

Ivica GETTO
Zlatna medalja za statički mješač tekućina na INOVI

Jedan od ljepših rođendanskih poklona Bor-plastici zasigurno je zlatna medalja osvojena na nedavnoj Međunarodnoj izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova, Budi uzor - INOVA 2017. Tvrtku je predstavljao Mijo Birčić s inovacijom - statičkim mješačem tekućina. Mješač se sastoji od perforiranih ploča povezanih naizmjeničnim križanjem, što izaziva potpuno trodimenzionalno miješanje. Takav uređaj odlična je zamjena za skupu tehnologiju raznih mješača, a proces miješanja mnogo je brži. Omogućuje kvalitetno miješanje dviju ili više tekućina u cijevi kojom protječu. Tako se postiže optimalna količina aditiva, a kod potrebe kemijskih reakcija između tekućina postiže se dobar kontakt.

Najčitanije iz rubrike