Regija
10. NATJECANJE SLATINSKE SUME

Najbolji matematičari iz OŠ Špansko Oranice
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

SLATINA - Na otvorenom ekipnom natjecanju iz matematike za učenike osnovnih škola, koje već desetu godinu zaredom organizira Slatinska udruga matematičara SUMA, ove godine sudjelovala su 184 natjecatelja iz Našica, Virovitice, Slatine, Pitomače, Suhopolja, Sesveta i Zagreba. Svaka natjecateljska ekipa sastojala se od četiri učenika, a valja napomenuti da su pojedine škole u istoj kategoriji imale i po nekoliko ekipa. Svaki tim dobio je 45 matematičkih zadataka, a kako bi sve uspjeli riješiti, osim poznavanja matematike, bio je potreban i timski rad.

U kategoriji učenika sedmih i osmih razreda prva je bila ekipa Osnovne škole Špansko Oranice, druga je bila ekipa OŠ Josipa Kozarca Slatina, a treći su bili učenici iz ekipe OŠ Luka Sesvete. U kategoriji petih i šestih razreda prvo mjesto dijele ekipe osnovnih škola Špansko Oranice i Luka Sesvete, drugi su učenici OŠ Špansko Oranice, a treće mjesto osvojila je ekipa OŠ Josipa Kozarca Slatina. Listu poretka najmlađih natjecatelja, četvrti razredi, opet predvodi OŠ Špansko, druga je ekipa OŠ Josipa Kozarca Slatina i treći su učenici iz ekipe OŠ Vladimira Nazora Virovitica. Najboljim matematičarima medalje je uručio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, uz čestitke Denis Vujanović i Ljiljane Peretin kao domaćina natjecanja. Sudionici natjecanja nagrađeni su i prigodnim knjigama iz svijeta matematike.

Natjecanje je održano u prostorijama slatinskog restorana Duhan, a njegovu organizaciju pomogli su Grad Slatina, arhitektonski biro Arhis i restoran Stari podrum. P. Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U GRADU KOJI NE NAPLAĆUJE PARKING

15 novih parkirališta za pet milijuna kuna

2

SUSTAV PRED KOLAPSOM

Nitko ne želi udomljavati starije osobe

3

POTREBNO JE IMATI DOBAR "NOS" I MAŠTU ZA PRAVI POSAO

Domišljati Panker odvozi na tehnički, Nera šiša pse!