Sport
CIBALIA NAKON POBJEDE U ZAGREBU

Bolje se snašli u uvjetima koji nisu ni za županijsku ligu
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Suprotno svim očekivanjima Cibalia je došla do tri boda u susretu protiv Lokomotive u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Istina je da je trener Cibalije Mladen Bartolović najavljivao kako bi jako loš teren mogao više pogodovati njegovim igračima nego igračima Lokomotive, koji se vole nadigravati. Očito je dobro procijenio stanje svojih igrača, koji su doista odigrali jednu od boljih utakmica ove sezone. Postići tri pogotka protiv Lokomotive to im nije uspjelo još od sezone prije ispadanja iz prvoligaškog društva, od 2012., kada su u Vinkovcima slavili protiv istog suparnika s 3:2. Nije utakmica protiv Lokomotive bila privlačna za gledanje, ali je bila borbena i s dosta htijenja bar kada su u pitanju igrači Cibalije. Imala je i jedna i druga momčad jako puno pogrešaka u dodavanjima jer ih je katastrofalan teren sprječavao da igraju preciznije bez obzira na to koliko igrači bili koncentrirani. Ovako loš teren teško je vidjeti i na niželigaškim natjecanjima, pa i onim u najnižim ligama. U takvom rasporedu igre Vinkovčani su se bolje snašli i kraćim pas dodavanjima ili ubačajima iz prekida dolazili u situaciju za pogodak. Zanimljivo je da Vinkovčani nisu napravili jako puno prilika za pogodak, ali su iz onih pravih koje su stvorili uspjeli zatresti mrežu. Može li se reći kako su u završnici jesenskog dijela sezone proradile nišanske sprave kod igrača Mladena Bartolovića? Trener Cibalije, naravno, bio je zadovoljan prezentacijom svojih igrača protiv Lokomotive.

- Naši su igrači odigrali i prvo i drugo poluvrijeme na visokom nivou. Smatram da smo danas protiv Lokomotive od prve do posljednje minute kontrolirali igru i imali više i bolje prilike za pogodak. Nemam što drugo reći nego kapa dolje igračima i mislim da su ovo jako važna tri boda za nas - nakon susreta izjavio je trener Mladen Bartolović.

Ne samo da su važna, kao što je rekao Bartolović, već i psihološki itekako bitna uoči još jedne slične utakmice koja će se odigrati već u petak u Zaprešiću protiv Intera. Veliki je dobitak za Bartolovića povratak u vrh napada Tomislava Štrkalja, koji je samo četiri minute nakon ulaska postigao pogodak iz kojeg je Cibalia ponovo povela pred kraj susreta. Dobitak je i sigurna obrana koja je "zaspala" samo jednom, a sve ostalo vrijeme su odigrali na visokom nivou i vrlo sigurno. Susret u petak protiv Intera u Zaprešiću pokazat će je li ova pobjeda plod samo trenutne inspiracije ili se momčad Cibalije konačno konsolidirala i počela igrati kako se od nje očekuje.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike