Osijek
NA ZADOVOLJSTVO RODITELJA I MALIŠANA

Konačno uklonjen opasni
azbest s krova Dječjeg
vrtića Vrapčić u Tenji
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

“Sada imamo neotrovni krov!” ponosno se hvale mališani iz Dječjeg vrtića Vrapčić u Tenji s kojega se konačno, nakon niza godina upozorenja tamošnjeg stanovništva, uklonio štetni azbest.

Bio je to jedini vrtić u sklopu Dječjeg vrtića Osijek koji je doživio 2017. godinu s otrovnim, tzv. salonit-pločama, koje sadržavaju kancerogeni azbest.

- Drago nam je da je i Dječji vrtić Vrapčić obnovljen i da je azbest dio prošlosti. Radove je organizirao i financirao Grad Osijek, kao osnivač, trajali su pet dana, a za to su vrijeme djeca bila privremeno zbrinuta u prostorijama Mjesnog odbora. Početkom tjedna vratila su se u novi vrtić i sada se ovdje predškolski program provodi uobičajeno - kaže Svjetlana Takač, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek.

Tenjski vrtić trenutno ima jednu mješovitu skupinu, koja ima 26 mališana u dobi od tri do sedam godina. No, upozoravaju stanovnici, mladih je obitelji na tome području posljednjih godina sve više, pa postoji potreba za proširenjem vrtićkih kapaciteta.

- Već se neko vrijeme razmišlja o proširenju vrtićkog programa u Tenji. To je svakako nešto što ostaje za razmišljanje novoj ravnateljici, koja dolazi na dužnosti za tjedan dana - kaže Takač.

Uklanjanje azbesta s krovišta Dječjeg vrtića Vrpačić dio je šireg projekta Grada Osijeka kojim se potiče građane da azbest izbace iz svoje okolice. U tu svrhu Grad je ove godine i raspisao javni poziv (završen u rujnu) za prijavu azbestnih krovišta, sve kako bi se lokacija i količina toga materijala evidentirale te se predvidio plan njegova zbrinjavanja, a, moguće, i sufinanciranja uklanjanja. Na žalost, javnom pozivu odazvalo se samo stotinjak građana, iako se pretpostavlja da je mnogo više onih koji imaju salonitne ploče na svojim objektima. I. Solar

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike