Osijek
GRADSKI PRIJEVOZ PUTNIKA OSIJEK

Za trajanja Adventa
nakon 18 sati ne vozi
tramvaj za Bikaru
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Advent koji se ove godine održava u samom središtu grada već prvih dana privukao je velik broj posjetitelja koji su preplavili Trg Ante Starčevića i Županijsku ulicu. To je stvorilo i određene probleme u prometovanju tramvaja za Bikaru, pa su u GPP-u brzo reagirali i odlučili obustaviti ovu tramvajsku liniju (broj 2) od 5. do 31. prosinca, svaki dan od 18 sati.

S tim u svezi GPP će zaustaviti i preusmjeriti svoju Tramvajsku liniju 2: Bikara – Trg A. Starčevića – Bikara, kroz Ulicu Hrvatske Republike. To će biti obavljeno tako da će se u navedenom vremenu kombiniranim prijevozom organizirati promet prema sljedećem rasporedu: umjesto tramvaja na dijelu linije 2, Mačkamama – Kolodvor – Trg A. Starčevića - Mačkamama, prometovat će autobusi na trasi izmijenjene linije: Mačkamama – Kolodvor – Radićeva – Europske avenije – Stepinčeva – Gajev trg – Ulica Hrvatske Republike – Županijska – Mačkamama, uz korištenje svih tramvajskih i autobusnih stajališta pokraj kojih prolazi, a na preostalom dijelu linije 2, Mačkamama – Bikara – Mačkamama, prometovat će tramvaji, uz okretanje tramvaja i presjedanje putnika na Mačkamami s tramvaja na autobuse i obrnuto.

Sav promet odvijat će se prema ustaljenom voznom redu, a 1. siječnja 2018. godine uspostavit će se redovito odvijanje tramvajskog prometa na liniji 2. I.K.