Osijek
REZULTATI ANKETE NA SVEUČILIŠTU J. J. STROSSMAYERA

Osječki studenti ocijenili svoje nastavnike peticom
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Sustavno anketiranje studenata na Sveučilištu u Osijeku vezano uz evaluaciju predmeta, nastavnika i suradnika u tekućoj akademskoj godini s ciljem provjere kvalitete studiranja iz studentske vizure provodi se već cijelo desetljeće. Jedinstvena sveučilišna studentska anketa za prošlu akademsku, 2016./2017., godinu provedena je u rujnu i listopadu 2017., a njezini rezultati pokazuju da su osječki studenti jako zadovoljni svojim nastavnicima – ocijenili su ih peticom!

U anketi je sudjelovalo 10.965 studenata svih godina sveučilišnih i stručnih studija sa 17 znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta, što je gotovo 70 posto od ukupno 16.383 studenta koja su mogla pristupiti anketi. Evaluirana su 1922 nastavnika i suradnika sa svih godina svih studijskih programa koji se izvode na Sveučilištu.

Studenti su nastavnike i suradnike ocjenjivali ocjenama od jedan do pet, a postignuta prosječna ocjena na razini cijelog Sveučilišta za nastavnike i suradnike visokih je 4,579! U tom segmentu ocjenjivali su dostupnost nastavnika/suradnika za konzultacije, kvalitetu i dostupnost nastavnih materijala, razumljivost predavanja/vježbi, redovitost održavanja nastave i korektnost u ocjenjivanju. Valja naglasiti da je to do sada najviša ocjena i da su iz godine u godine studenti nastavnicima davali sve bolje ocjene. Sudeći po konstanti rasta, dalo bi se zaključiti da bi za koju godinu, nastave li ovako, naši nastavnici mogli zaraditi i čistu peticu.

Dodatna pitanja o važnosti kolegija za buduću karijeru i redovitosti pohađanja nastave studenta ocijenjena su u postotcima i prikazana u statistikama na razini Sveučilišta i sastavnica te pojedinačno za svakog nastavnika/suradnika bez utjecaja na prosječnu ocjenu nastavnika.

U provedbi ankete sudjelovali su djelatnici Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, članovi Odbora za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, članovi povjerenstava za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete, djelatnici ureda za kvalitetu i djelatnici studentskih službi znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica te informatički tim s FERIT-a, a statistička obrada podataka obavljena je u suradnji s Odjelom za matematiku. J. Pejaković

ŠTO KAŽE UPRAVA SVEUČILIŠTA

“Studentska anketa integralni je dio procesa vrjednovanja nastave, a provodimo je zato što je upravi Sveučilišta i svim članovima akademske zajednice važno aktivno sudjelovanje studenata u edukacijskom procesu, važno nam je pratiti i podržavati dobar rad naših nastavnika, ali i na vrijeme uočavati probleme i kritične točke te, kroz rezultate i analizu ankete, transparentno predstaviti mišljenje studenata o studiju i nastavnicima”, navode iz uprave Sveučilišta.

10.965

studenata sudjelovalo je u anketi

1922

nastavnika i suradnika evaluirana su u anketi

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike