Osijek
OŠ ANTUNA MIHANOVIĆA

Osmaši osmislili priredbu o poznatim Osječanima, ustanovama i povijesti
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Učenice i učenici osmih razreda OŠ Antuna Mihanovića svome su gradu rođendan čestitali posebnom priredbom o temi Osijeka koju su pripremili za svoje kolege od 5. do 8. razreda. Lucija, Helena i Nika istražile su i predstavile poznate Osječane, Matej nas je odveo u povijesnu šetnju gradom, Jan i Blaž predstavili su poznate osječke sportaše, o tramvajima u Osijeku pričale su Sara i Barbara, Nina i Leja prezentirale su rad osječkog HNK, Lea i Petra govorile su o drevnoj Tvrđi, Jana i Luna o konkatedrali, Zvonimir i Hrid o osječkim nobelovcima, Noa i Bruno o stradanju Osijeka u Domovinskom ratu, a Iva i Karla svoje su minute posvetile Dobriši Cesariću koji je Karlu Čičak (8.a), članicu školske novinarske skupine, i inspirirao na ovu ideju.

- Željela sam da prigodom Dana grada Osijeka osmaši pripreme kratke prezentacije o poznatim građanima, ustanovama i općenito povijesti grada. Kako mi je najdraži pjesnik Dobriša Cesarić koji je velik dio svoga života proveo u Osijeku i uz njega bio jako vezan, to me potaknulo da na ovaj način obilježimo ne samo Dan grada, nego i ljude koji su obilježili naš grad i uspomene na njega – kaže Karla, čiju je ideju podržala i njezina nastavnica i voditeljca novinarske skupine Inge Bilić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, ali i drugi djelatnici škole te ravnatelj, Josip Mandurić, prof.

- Drago mi je što naši učenici na ovako lijep način pridonose proslavi Dana grada – rekao je ravnatelj, dodavši kako bi volio da priredba preraste u tradiciju škole. J. Pejaković

Najčitanije iz rubrike