Osijek
U ANTUNOVCU 5. PROSINCA

Sjećanje na poginuleu Domovinskom ratu
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Mještani Antunovca tužni se prisjećaju ratnih strahota i pogibije svojih sumještana tijekom Domovinskog rata i dana kada je njihovo mjesto privremeno okupirano.

Antunovac je bio jedno od nekoliko naselja, ali i posljednje, koja su branila Osijek amortizirajući napade i prodor neprijateljskog teškog naoružanja prema Osijeku nakon pada Vukovara. Mnogi su žrtvovali i svoj život za to da neprijatelj ne dođe odjednom, brzo i s toliko silinom do Osijeka. Peti prosinca (utorak), u povodu obilježavanja 26 godina od okupacije sela Antunovac, svim poginulim i nestalim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata predstavnici Općine Antunovac odat će počast.

Općinski načelnik Davor Tubanjski kaže kako će u 12.30 položiti vijence ispred obilježja masovne grobnice, kod mjesnog groblja u Antunovcu, a u 13 sati i kod Spomen kapelice poginulim i nestalim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Misa će se održati u Spomen kapelici, s početkom u 13.30. Odavanju počasti priključit će se i sumještani, branitelji, suborci, obitelji poginulih, udruge proizišle iz Domovinskog rata, izaslanici državnih i županijskih institucija... D. Pejić

Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike