Novosti
PREDRAG MATIĆ, SDP:

“Sabo je svoju kaznu odslužio”
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Tek dva dana nakon što je bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izabran za novog predsjednika vukovarskog SDP-a, predsjednik te stranke Davor Bernardić novinarima je komentirao svoja razmišljanja o Sabinu aktivnom povratku u vodstvo stranke. Naime, Sabo je u subotu na unutarstranačkim izborima pobijedio potpredsjednika vukovarskog SDP-a i tajnika vukovarsko-srijemskeorganizacije SDP-a Darka Buljana, koji mu je bio i jedini protukandidat, i time se vratio u aktivnu politiku nakon što je 2015. proveo sedam mjeseci u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja nekadašnje vijećnice HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Marije Budimir.

Bernardić je u intervjuu za Media Servis povukao paralelu s političkom korupcijom u slučaju Ivana Vrdoljaka i Tomislava Sauche. Riječ je o oporbenim političarima koji su prešli vladajućoj većini, a za što Bernardić smatra odgovornim premijera Andreja Plenkovića. Upitan bi li Plenković bio u zatvoru, odgovorio je: “Pa, mislim, naravno, da zakoni u RH vrijede jednako za sve, isti čin bi se primijenio i tu i tamo, ali očito ne vrijede jednako za sve.”

Uz Bernardića, jedina osoba iz Predsjedništva SDP-a koja je bila voljna komentirati rezultate vukovarskih stranačkih izbora član je predsjedništva SDP-a i bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić.

- Prvo treba reći da je Sabo jedinstvena osoba u Hrvatskoj, koja je osuđena na temelju nezakonitog prisluškivanja, ali neću u to ulaziti jer zasigurno ne odobravam ono zbog čega je osuđen i to ide njemu na dušu. No svagdje u svijetu, pa tako i kod nas, normalno je da, kada netko odsluži kaznu, više nitko nema pravo nabijati mu na nos ono što je učinio. On se regularno prijavio za predsjednika Gradske organizacije SDP-a i da to nije učinio, ne bi ni mogao biti biran. Birači stranke dali su mu povjerenje i očito je da tamošnji članovi žele njega, stoga se tu nema što dodati - komentirao je Matić.

Sam Željko Sabo je nakon svoje pobjede komentirao da Davor Bernardić poštuje i daje potporu svakom članu SDP-a, pa tako i njemu. N.Z.Eberhard

Davor Bernardić

predsjednik SDP-a

PO STATUTU, SVATKO SE MOŽE KANDIDIRATI

Davor Bernardić je u intervjuu za Media Servis poručio da je SDP spreman za izbore i da im je Most prihvatljiv partner. Govoreći o situaciji u SDP-u, rekao je da je ona stabilna. Smatra da im uteg neće biti to što je Željko Sabo, koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, izabran za predsjednika vukovarskog SDP-a. “Po statutu, svatko se može kandidirati”, kaže šef SDP-a.

Najčitanije iz rubrike