Regija
22. HUMANITARNA AKCIJA “VUKOVARU ZADAR”

Adventski darovi Zadra Vukovarcima
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemsku županiju i Vukovar posjetili su sudionici 22. humanitarne akcije “Vukovaru ZaDar”, a primili su ih župan Božo Galić sa suradnicima i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. Pokretačica akcije počasna je predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar časna sestra Melhiora Biošić.

- Presretni smo da možemo činiti dobro, jer ne činimo dobro samo Vukovaru, činimo dobro i sebi te na ovaj način odgajamo našu djecu od vrtića do škola. Nama je Vukovar u srcu i želimo donekle ublažiti rane iz rata. U školi OŠ Šimuna Kožičića Benje, u Zadru, djeca su napunila kamion donacijama, a prije dvije godine jedan . Sretni smo što smo od rukotvorina koje su radila djeca i građani skupili 21.500 kuna jer znamo da će tim novcem biti plaćeni lijekovi, ogrjev, struja i ono najpotrebnije. Zadarska županija i ove će godine s 10.000 kuna izravno pomoći Caritasu Vukovarskog dekanata, a Grad Zadar osigurao je prijevoz humanitarne pomoći, ali i dolazak hodočasnika do Vukovara - rekla je č.s. Melhiora Biošić.

Mještani Zadra i Zadarske županije ovom akcijom pomažu prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena hrana, higijenske potrepštine i novac predaje se Caritasu Vukovarskog dekanata.

- Želimo zahvaliti našim prijateljima iz Zadra i Zadarske županije koji po 22. put organiziraju humanitarnu akciju. Došli su u vrijeme adventa i vrijeme darivanja onima koji su u potrebi, pokazali su da im je Vukovar stalno u srcu, a ne u određene datume. Na nama je da se pobrinemo da socijalnih slučajeva u Vukovaru bude što manje - rekao je Marijan Pavliček.

Župan Božo Galić istaknuo je da ovakva akcija pokazuje zajedništvo hrvatskog naroda, ljudskost te kako se cijeni grad heroj.

Glavni je organizator ove humanitarne akcije Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar, partneri u akciji OŠ Šimuna Kožičića Benje i srednja Prirodoslovno grafička škola Zadar, a sponzori su: Liburnija d.o.o. Zadar, Odlagalište Sirovina d.o.o. Zadar, Autoškola AS Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar d.o.o., Udruga Propela Zadar i Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP. M. Kokaj

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike