Regija
NOVI PROJEKT

Škola će u energetsku obnovu
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

RAJSAVAC - OŠ Mladost Jakšić je nakon uspješne provedbe projekata energetske obnove na tri područne škole uz pomoć Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – Panora uspješno prijavila projekte energetske obnove za Područne škole Rajsavac i Trapari. Održana je početna konferencija za projekt Energetska obnova zgrade Područne škole Rajsavac, čime počinje realizacija projekta. Vrijednost projekta iznosi do 465.192,39 kuna, od čeka EU fond za regionalni razvoj financira do 260.326,37 kuna, dok ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a, od kojeg se očekuje sufinanciranje u iznosu do 115.561,39 kuna.

Partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Tri škole na području općine Jakšić su obnovljene - Treštanovci, Cerovac i Tekić. Sada krećemo sa školom u Rajsavcu, a potom i u Traparima tako da bi svih pet škola doživjelo obnovu. Očekujemo kako će radovi trajati do ožujka i nakon toga ostaje nam zgrada matične škole koju planiramo urediti u ljeto. U suradnji sa Županijom dogovoren je besplatan prijevoz ovdašnjih 14 učenika u matičnu školu u Jakšiću dok traju radovi – istakao je ravnatelj matične OŠ Mladost Boško Obradović.

Energetska obnova rezultirat će uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 61,50 posto u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C. Završetak projekta očekuje se do rujna 2018. godine.AGM Kruna

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike