Regija
MIHOLJŠTINA SE PONOSI NJOME

Katarina je najvolonter cijele Slavonije i Baranje
Objavljeno 5. prosinca, 2017.
Ovu djevojku punu energije i entuzijazma nominirao je njezin DND

DONJI MIHOLJAC - Dvadesetpetogodišnja Miholjčanka Katarina Ćosić ove je godine izabrana za najvolonterku u Slavoniji i Baranji, a tu prestižnu nagradu danas će joj, na Svjetski dan volontera, dodijeliti Volonterski centar Osijek. Tom prigodom priznanje će dobiti i udruga koja ju je nominirala, Društvo Naša djeca Donji Miholjac - Primjer dobre prakse uključivanja volontera za prošlogodišnji Advent u Donjem Miholjcu.

- Katarina je naša vrjednica i kotačić pokretač mnogih zbivanja u udruzi. Njezina primarna zadaća u udruzi je rad na mjestu suvoditeljice dječjeg zbora, gdje daje svoj maksimum. Nikad ne odgađa probe, nikad ne odbija pozive na nastupe i gostovanja, a sve s ciljem obogaćivanja svakodnevnice djece Donjeg Miholjca. Kod nje nema djeteta bez sluha ili nelijepa glasa, sva djeca imaju mjesto u zboru. Uz aktivan angažman u zboru, jedna je i od admina Facebook stranice DND Donji Miholjac, izrađuje plakate, lektorira tekstove, objave, aktivno sudjeluje u organiziranim manifestacijama i humanitarnim akcijama udruge... - nabrajaju njezine brojne zasluge u DND-u Donji Miholjac. Katarina također za maškare izrađuje maske i pomaže u koordiniranju organizacije, u Cvjetnom korzu sudjeluje kao voditeljica zbora te kao član dijeli napitke, grickalice, pazi na sigurnost djece...

Za brojne priredbe koje organizira DND Katarina je tu i u uređivanju pozornice, tijekom generalnih proba, čišćenja i spremanja, a kako ni u adventsko vrijeme, ispunjeno brojnim aktivnostima, ni jednu aktivnost ne propušta ili odbija, udruga može djeci omogućiti brojne nastupe i putovanja.

Da je Katarina volonterka velika srca koja s ljubavlju pristupa djeci i obogaćuje im svakodnevnicu, koja počesto zanemaruje i osobne obveze kako bi se mogla posvetiti društvenom radu te koja svako dijete voli jednakim žarom, potvrdila nam je i predsjednica DND-a Donji Miholjac Ines Matijević rekavši kako je riječ o osobi kojoj ništa nije teško učiniti za djecu i koja pritom ne postavlja pitanja ni uvjete i koja je uvijek na raspolaganju.

- Napominjemo opet njezinu dob, mlada je, ali baš zato smatramo da još više zaslužuje nagradu, jer uza sve aktivnosti koje se odvijaju u njezinu rodnom gradu, Donjem Miholjcu, ona izgrađuje život u Osijeku, u potrazi je za poslom u svojoj struci (pedagogija i povijest), a i često je u radnom odnosu kao zamjena. Sve je to ne sprječava da se svim srcem preda volonterskom angažmanu - ističu u donjomiholjačkom DND-u o toj nesvakidašnjoj, prekrasnoj i u isto vrijeme vrlo skromnoj djevojci.

Lidija ANIČIĆ
Zadovoljstvo nema cijene

“Nisu mi jednom ljudi oko mene rekli kako puno radim za zajednicu, a ništa od toga nije mi plaćeno, no ja na to ne gledam tako i mislim da je situacija baš obrnuta. Jer to koliko me ispuni svaki susret s djecom i njezino iskreno veselje i zagrljaji svaki put kada me sretnu na ulici – to jednostavno nema cijene. Držim da je zapravo rad s djecom udružen s glazbom dobitna kombinacija za mene, jer to me istinski ispunjava i obogaćuje i tu sreću mogu osjetiti samo oni koji se nesebično daju za druge, a pritom oni sami budu potpuno ispunjeni”, poručuje nam veselo ovogodišnja najvolonterka Slavonije i Baranje.

Najčitanije iz rubrike