Mozaik
NAJLJEPŠE MAME HRVATSKE

Tri Slavonke na kalendaru za 2018.
Objavljeno 5. prosinca, 2017.
Uvrštene su nagrađene mame: Osječanka Ana Simonović, Đakovčanka Dajana Zeko i Vinkovčanka Kristina Sabljak

Predstavljen je kalendar s izbora ljepote održanog u rujnu u Šibeniku, pod nazivom “Najljepša mama Hrvatske”, a na njemu su se našle i tri Slavonke, koje su te večeri dobile posebne titule.

Među njima je Osječanka Ana Simonović, Miss fotogeničnosti na tom izboru; Đakovčanka Dajana Zeko, koja je ponijela titulu Miss fashion, te Vinkovčanka Kristina Sabljak, Miss osobnosti. Podsjetimo, bilo je dvije kategorije na izboru: od 23 do 39 godina te kategorija Dijamant od 40 do 53 godine. Cilj ovog natjecanja je da se osim ljepote žene nagradi i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu. Svaka majka koja je sudjelovala na ovom izboru na svoj je način posebna. Upravo je to bio jedan od ciljeva: da se pokaže slojevitost, fizička, ali i unutrašnja ljepota žene koja je već ušla u majčinstvo.

Majka je ne samo kućanica koja vodi brigu o svojim najdražima već je ona uspješna žena i u poslovnom svijetu. Često su žene stavile svoje snove u ladice onog trenutka kad su se posvetile majčinstvu. Zbog tog razloga odlučila se dati mogućnost svim majkama da se zabave, sklope nova prijateljstva, nađu vremena samo za sebe, pokažu svoj sjaj te prožive trenutak u kojem su upravo one u središtu pozornosti.

Uz majku, ova manifestacija za cilj ima promidžbu lokalnog bogatstva, običaja i važnosti turizma, a djeluje i u humanitarne svrhe. Fotografije kalendara potpisuju Željko Krnčević i Milan Balaban, a snimane su na više lokacija grada Šibenika. Za frizure su se pobrinuli frizerski saloni “Biserka” i “Tijana”, a za make-up Martina Gracin, Marija Klisović i Nives Morić. Krune su unikatne te ih je izradila dizajnerica nakita iz Šibenika Ivana Slavica Vunić.

Sve mame koje se žele prijaviti na ovo natjecanje za 2018. godinu mogu to učiniti preko e-mail adrese: n.mama.hrvatske@gmail.com. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike