Autoglas
VOZILI SMO: CITROEN C3 AIRCROSS

Citroenov novi adut za pohod na SUV tržište
Objavljeno 5. prosinca, 2017.
Citroen C3 Aircross okretan je u gradu te vrlo korektan i udoban na autocesti

I prije službene promocije, Glas Slavonije je “provozao” najnoviji model koji je stigao na hrvatsko tržište - Citroen C3 Aircross. Riječ je o modelu koji će, uvjereni smo u to, dobro prodrmati tržište malih SUV vozila.

Odmah u prvi plan kod modela Citroen C3 Aircross Shine BlueHDi 100 BVM u oči upada jedinstven oblik. Podvozje je povišeno, kao i vozačevo sjedalo. Ne mogu se ne primijetiti i zaštitne obloge odbojnika sprijeda i straga te veliki kotači. Dizajn je nemoguće ne uočiti zbog obojenih elemenata na krovnim nosačima i stražnja trokutasta stakla s efektom žaluzina.

Što se tiče unutrašnjosti, na prvom je mjestu komfor i funkcionalnost, a dizajn kabine horizontalnih linija ističe prostor dostupan u kabini i naglašava sigurnost. C3 Aircross nudi široka i udobna sjedala, visinu i izdašni prostor za noge. Tu je i, kako ističe proizvođač, modularnost bez premca - klizna klupa od dva zasebna dijela - pa se sklapanjem suvozačeva sjedala omogućuje tovarna duljina od 2,40 metara. Što se tiče prtljažnika, obujam je 410 litara, a može se povećati do 520 litara. Svjetla u kamini ima “na tone”, zahvaljujući velikom ostakljenom panoramskom krovu koji možemo koristiti kao “šiber” ili ga potpuno otvoriti. Tu su vozaču i putnicima na raspolaganju brojni pretinci koji obuhvaćaju, primjerice, mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona na središnjoj konzoli,

Upravljač testnog C3 Aircrossa je u stilu SUV-a s upravo toliko tipki koliko treba. Kako smo s njim prešli više od 1500 kilometara, dobro smo shvatili koliko je C3 Aircross okretan u gradu te korektan i udoban na zahtjevnijim rutama od nekoliko stotina kilometara. Potrošnja je bila nešto manje od pet litara. Kod noćne vožnje shvatili smo sve prednosti automatskog uključivanja dugih svjetala. Koristili smo i ostale dodatne pogodnosti poput Park Assista, Techna, Family+ Safetya, Grip Controla...

Svim potencijalnim kupcima C3 Aircross nije zgorega napomenuti da je tijekom prosinca ovaj mali SUV u ponudi s 0 % kamata na tri rate uz Citroën financiranje na financijski leasing. Također, kupci tijekom prosinca na poklon dobivaju i četiri zimske gume. Inače, C3 Aircross ističe se svojom ponudom personalizacije bez premca, sastavljenom od 85 kombinacija vanjskog izgleda, uz tri boje krova za dvobojne izvedbe i četiri paketa boja, kao i pet vrlo različitih kombinacija unutarnjeg uređenja.

Cijena testnog Citroën C3 Aircross Shine BlueHDi 100 BVM je 147.900 kuna. Kako od dodatne opreme ima metalik boju – 3000 kn, Paket Park Assist – 6000 kn, Paket Techno – 6900 kn, Paket Family+ Safety – 2000 kn, prednji naslon za ruke – 1000 kn, rezervni kotač smanjenih dimenzija – 800, pristup i pokretanje bez ključa – 2000 kn, panoramski stakleni krov – 6000 kn i Grip Control – 3900 kn, ukupna cijena je 184.115 kuna.

Milan BUGARIĆ

Duljina:4,15 m

Širina:1,76 m

Visina:1,64 m

Međuosovinski razmak:2,60 m

Obujam prtljažnika:410 do 520 L

DANI OTVORENIH VRATA

Dani otvorenih vrata u salonima Citroën bit će od četvrtka do subote. Na hrvatskom tržištu u ponudi su tri razine opremljenosti: Live, Feel i Shine. Od motora su na raspolaganju benzinski motori PureTech 82 te PureTech 110 S&S, kao i dizelski motor BlueHDi 100 i BluHDi 120 S&S. Početna cijena benzinske izvedbe SUV C3 Aircross Live PureTech 82 je 112.900 kn, dok početna cijena dizelske izvedbe SUV C3 Aircross Feel BlueHDi 100 iznosi 134.900 kn.