Novosti
NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA

Ivan Radić novi je šef osječkog HDZ-a
Objavljeno 3. prosinca, 2017.

Ivan Radić novi je predsjednik Gradskog odbora Osijeka Hrvatske demokratske zajednice. Tako je odlučilo nešto više od 1200 članova stranke koji su, od njih ukupno 1800, u nedjelju izišli na glasovanje. Radić je protukandidata Domagoja Mikulića pobijedio s razlikom od stotinjak glasova.

- Onima koji su glasovali za mene, ali i za moga protukandidata, zahvaljujem na ovako velikom odazivu. Mi smo dio iste političke obitelji i, ono što sam konstantno govorio u svojoj kampanji, mi smo “tim HDZ Osijek”, koji može imati različita mišljenja, ali moramo imati isti cilj - a to je jaki osječki HDZ koji će uskoro preuzeti odgovornost za vođenje grada - rekao je za Glas Slavonije Radić netom nakon završetka prebrojavanja glasova.

Domagoj Mikulić je pak rekao kako će se do objave službenih rezultata suzdržati od davanja izjave.

Izbor za predsjednika osječkog HDZ-a održan je u stranačkim prostorijama u Lučkom prilazu u Osijeku. Glasalo se po sistemu “jedan čovjek jedan glas”. Cijeli dan je na biralištu bilo živo, a neki od birača čekali su da dođu do biračkih kutija i do dva sata. Kada se uvidjelo da neće svi stići glasovati do planiranih 19 sati, zatvorila su se ulična vrata ulaza u stranku, a svi oni koji su se zatekli u stranačkim prostorijama nastavili su glasovati, tako da su posljednji glasački listići ubačeni nakon 19.30 sati. U više navrata tijekom dana na biralištu su se pojavljivali birači, novi članovi stranke, kojima ipak nije dopušteno glasovanje, jer nisu bili uvedeni ni u jednom gradskom ogranku. Odnosno pravo njihova glasovanja nije verificirao predsjednik ogranka iz kojeg dolaze. To je bilo razlogom za žalbe koje su komisiji uputili tabori obaju kandidata.

Prebrojavanje je, neslužbeno doznajemo, počelo nešto prije 20 sati. Cijele izbore, uključujući prebrojavanje, zbog naglašenih tenzija nadgledala je stranačka komisija, za ovu prigodu posebno pristigla, iz Zagreba.

Službena objava izbornih rezultata trebala bi biti u ponedjeljak prijepodne, a potom se očekuje i stranačka konferencija za novinare. D.Kuštro

Možda ste propustili...

DAMIR ŠKARO

Potvrda presude

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar