Sport
IZNENAĐENJE U ZAGREBU

Cibalia slavila u kaljuži Kranjčevićeve
Objavljeno 3. prosinca, 2017.

Nogometaši Cibalije došli su do vrijedne pobjede u gostima u Kranjčevićevoj ulici. Po užasno lošem terenu svladali su Vinkovčani Lokomotivu. Izgled terena u Kranjčevićevoj već je na početku sugerirao da u tom susretu neće biti nekog lijepog nogometa. Pretpostavka se ostvarila, lopta je često nekontrolirano odlazila tamo gdje je igrači nisu naumili poslati. Cibalia je ipak dobro otvorila susret. Prvi put njihov vratar Šubarić došao je u kontakt s loptom u desetoj minuti. Odmah potom Lokomotiva je imala dobru priliku. Ubacio je Krstanović, a glavom preko vratnice pucao je Radonjić. Uzvraća Cibalia, ali odličan šut Pervana u posljednji trenutak glavom blokira Burić. U 37. minuti Cibalia je nakon nekoliko promašaja došla u vodstvo. Udarac iz kuta izveo je Plum, loptu glavom u sredinu prosljeđuje Kordić, a najbolje se u gužvi snašao Ikić, koji glavom pogađa loptu za vodstvo Cibalije. Do kraja poluvremena Lokomotiva je imala dobru priliku, ali udarac Radonjića brani raspoloženi Šubarić.

U nastavku susreta prva u prigodu dolazi Cibalia, ali je udarac Dabre mirno obranio Šemper. Uzvraća Lokomotiva preko Radonjića, čiji udarac glavom obranio Šubarić, koji je obranio i pokušaj Krstanovića, nakon loše reakcije igrača Cibalije. U 75. minuti napadi Lokomotive su se isplatili. Loptu je pred vrata Cibalije ubacio Krajinović, a viši u skoku od vratara Cibalije bio je Kolinger, koji je udarcem glavom izjednačio. Nakon primljenog pogotka Cibalia je krenula agresivnije prema vrataru Šemperu i već u 80. minuti odličan šut s 20-ak metara Pluma još bolje obranio je Šemper. Ipak, minutu poslije Cibalia je došla do novog vodstva. Dupli pas odigrali su Štrkalj i Pervan, a Štrkalj nakon toga izlazi sam pred Šempera i šutom kroz noge dovodi ponovo Cibaliju u vodstvo. Odličan nos imao je Bartolović uvođenjem Štrkalja u igru četiri minute prije. Jer do kraja utakmice Cibalia je odlično kontrolirala stanje na terenu s duplim blokom ispred Šubarića, a potom kontrama pokušavala doći i do trećeg pogotka. Dvije minute prije regularnog kraja utakmice jednu kontru odlično je povukao Kordić i dubinskom loptom na desnoj strani pronašao Galića, koji se sjurio u šesnaesterac domaćina i pogodio suprotni donji kut pokraj nemoćnog Šempera za potvrdu vrijedne pobjede Vinkovčana.

Antun GRGIĆ

0:1

Iz kuta je loptu nabacio Plum na prvu vratnicu, odakle ju glavom prosljeđuje Kordić u sredinu, gdje ju dočekuje Ikić i glavom po sredini gola pogađa mrežu.

1:1

Loptu je pred vrata Cibalije ubacio Krajinović, a bolji u skoku od vratara Šubarića bio je Kolinger.

1:2

Odličan dupli pas na rubu kaznenog prostora Lokomotive odigrali su Štrkalj i Pervan, a na kraju Štrkalj odlično kroz noge vratara Šempera pogađa mrežu.

1:3

U kontranapadu Kordić je na desnoj strani pronašao Galića, koji se sjurio u kazneni prostor Lokomotive i iz trka odlično pogodio suprotni donji kut.

Možda ste propustili...

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike