Novosti
POVRATAK ŽELJKA SABE U POLITIKU

Gemeri: S novim vodstvom ne mogu surađivati iz moralnih i ljudskih motiva
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Željko Sabo, nekadašnji gradonačelnik i čelnik SDP-a Vukovara, nakon što je optužen i pravomoćno osuđen zbog nezakonitog vrbovanja za glasovanje u Gradskom vijeću o odlukama koje je predlagao SDP i nakon odslužene osmomjesečne zatvorske kazne, vraća se u vukovarsku politiku. Sabo je, naime, izabran za predsjednika Gradskog odbora SDP-a Vukovara.

Za Glas Slavonije objasnio je razloge povratka u politiku nakon političke apstinencije i odslužene zatvorske kazne.

- Brojni članovi SDP-a Vukovara su me zvali, tražili moju kandidaturu i povratak. Razlog je poznat i razumljiv – loši rezultati lokalnih izbora. Prihvatio sam to i hvala svima na potpori. Nadam se da ćemo brzo konsolidirati redove u Gradskom odboru SDP-a Vukovar i da će to biti, prije svega, stranka prijatelja, a ne stranka koju će pojedinci koristiti za svoje osobne ambicije i probitke – rekao je za Glas Slavonije novi predsjednik GO SDP Vukovar Željko Sabo.

Dejan Gemeri, dosadašnji predsjednik Foruma mladih vukovarskog SDP-a, nakon izbora novog vodstva stranke u Vukovaru, izjavio je kako ne može surađivati s novim vodstvom stranke i kako “pravomoćno osuđena osoba s dva sudska procesa koja su još u tijeku ne može biti budućnost SDP-a”.

- Ako je on budućnost, onda ja ne želim biti dio toga. Ne želim imati ni jednu dodirnu točku s ljudima koji su preuzeli vukovarski SDP. Držim i kako stranka čiji članovi izaberu takvo vodstvo nema budućnost. Stalno se govori kako je SDP stranka budućnosti i mladih. Sada mogu vidjeti kako jedna osoba od 23 godine napušta stranku i sklanja se ljudima koji su u 60-im godinama života – kaže Gemeri. Nagovještava kako bi se moglo dogoditi da još neki nezadovoljnici napuste stranku, ali on ostaje u SDP-u, no, kako kaže, neće više biti aktivan.

- Poštujem odluku članica i članova vukovarskog SDP-a na sjednici, koji su izabrali novo vodstvo, ali iz moralnih i ljudskih motiva ne mogu ostati i surađivati s novim vodstvom. U ime socijaldemokracije SDP-u Vukovara želim svu sreću. Međutim, mišljenja sam da ljudi koji su izabrani mogu samo unazaditi stranku – rekao je za Glas Slavonije Dejan Gemeri. M.Flego

BERNARDIĆ GA SMATRA “NAJBOLJIM VUKOVARSKIM GRADONAČELNIKOM”

Željko Sabo proveo je sedam mjeseci u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja nekadašnje vijećnice HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Marije Budimir. Na subotnjim unutarstranačkim izborima pobijedio je potpredsjednika vukovarskog SDP-a i tajnika vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a Darka Buljana, koji mu je bio i jedini protukandidat. Na mjestu predsjednika vukovarskog SDP-a Sabo je zamijenio Gorana Bošnjaka. Predsjednik SDP-a Davor Bernadrić izjavio je početkom ove godine kako smatra da je Sabo “najbolji vukovarski gradonačelnik svih vremena”.