Osijek
IAKO JE GRAD OSIGURAO SREDSTVA IZ PRORAČUNA

Zbog HŽ-ove birokracije stoji projekt postavljanja rasvjete u Svilajskoj
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Iako su rebalansom ovogodišnjeg proračuna sredstva od približno 200 tisuća kuna za konačno postavljanje javne rasvjete u Svilajskoj osigurana, početak radova na rješavanju problema ove gradske infratsrukture ponovno je odgođen.

Riječ je o inicijativi mladog vijećnika stranke Desno Vedrana Novokmeta koji je na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u prošli ponedjeljak, objašnjenje o zastoju radova zatražio i od samog gradonačelnika Ivana Vrkića.

- Ovu inicijativu pokrenuo sam još u srpnju na 1. sjednici Gradskog vijeća, a inicijativu sam opetovano ponavljao i moram reći kako je gradska vlast imala razumijevanje, te ju je gradonačelnik Vrkić prihvatio, a rebalansom proračuna osigurana su i sredstva - rekao je Novokmet.

Inače, gradonačlenik Vrkić objasnio je kako glavni razlog što rasvjeta još nije postavljena leži u Hrvatskim željeznicama.

- Još uvijek je problem u HŽ infrastrukturi koja mora dati suglasnost za pristup njihovim dvama stupovima. Sramota je da mi ovisimo o tome i ako to brzo ne riješimo i bojim se da ću morati povući nepopularan potez i njihovo ponašanje dati u medije. Naime, činjenica je da sve stoji zbog gluposti i birokracije i ovim putem prozivam HŽ infrastrukturu da to riješe - bio je rezolutan gradonačlenik Vrkić. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike