Regija
RADIONICA

O ovisnosti
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

NAŠICE

U organizaciji Kluba mladih Crvenog križa Našice održana je radionica o problemima ovisnosti pod nazivom “Droga – samo ću probati”. Provedena je u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Sudjelovalo je tridesetak mladih članova Crvenog križa iz Našica, Valpova i Osijeka. Cilj radionice je podizanje svijesti mladih osoba o mogućim problemima konzumiranja droga te utjecaj opojnih sredstava na ponašanje mladih i počinjenja raznih kriminalnih djela. U sklopu radionice prikazano je nekoliko poučnih filmova o problemu ovisnosti o drogama. Istaknuto je da osim problema ovisnosti o drogama koja je sve više dostupna mladima, pojavljuje se i problem ovisnosti o računalima, mobitelima, videoigrama te društvenim mrežama.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi rekao je da Klub mladih Crvenog Križa kontinuirano provodi radionice prevencije bolesti ovisnosti te da na taj način daje doprinos zajednici u sprječavanju ovisnosti i usmjeravanju mladih na pravi put. Ciklus radionica već se nekoliko godina provode u našičkim osnovnim i srednjo školi.

- Kod nas se predavanja provode po principu mladi za mlade, jer se to pokazalo kao najbolji način edukacije za mlade koji bolje prihvaćaju savjete svojih vršnjaka nego starijih - rekao je Feldi.S.F.

Možda ste propustili...

POŠUMLJAVANJE ADICE

Zasađeno 1125 sadnica drveća

MARCEL MEDAK, DIREKTOR BIZOVAČKIH TOPLICA

Toplice će imati vodeću ulogu u razvoju turizma

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI PROJEKTI BARANJSKE ČISTOĆE

Otvaraju poslovni
centar na tržnici

2

NEPROMIJENJEN OD LEDENOG DOBA

Procvjetao ledeni cvijet

3

POSAO I BRIGA O SUMJEŠTANIMA

Ženama bicikli i prsluci