Regija
RADIONICA

O ovisnosti
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

NAŠICE

U organizaciji Kluba mladih Crvenog križa Našice održana je radionica o problemima ovisnosti pod nazivom “Droga – samo ću probati”. Provedena je u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Sudjelovalo je tridesetak mladih članova Crvenog križa iz Našica, Valpova i Osijeka. Cilj radionice je podizanje svijesti mladih osoba o mogućim problemima konzumiranja droga te utjecaj opojnih sredstava na ponašanje mladih i počinjenja raznih kriminalnih djela. U sklopu radionice prikazano je nekoliko poučnih filmova o problemu ovisnosti o drogama. Istaknuto je da osim problema ovisnosti o drogama koja je sve više dostupna mladima, pojavljuje se i problem ovisnosti o računalima, mobitelima, videoigrama te društvenim mrežama.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi rekao je da Klub mladih Crvenog Križa kontinuirano provodi radionice prevencije bolesti ovisnosti te da na taj način daje doprinos zajednici u sprječavanju ovisnosti i usmjeravanju mladih na pravi put. Ciklus radionica već se nekoliko godina provode u našičkim osnovnim i srednjo školi.

- Kod nas se predavanja provode po principu mladi za mlade, jer se to pokazalo kao najbolji način edukacije za mlade koji bolje prihvaćaju savjete svojih vršnjaka nego starijih - rekao je Feldi.S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

PROJEKT VRIJEDAN 3,3 MILIJUNA KUNA U OPĆINI NUŠTAR

Gradnja reciklažnog dvorišta pri kraju