Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Prvu adventsku svijeću upalila Marija Krešić
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

VINKOVCI

Procesijom župljana sv. Vinka Pallotija u Vinkovcima koji su pjevali božićne pjesme od svoje župe do centra grada počelo je paljenje prve adventske svijeće u sklopu “Adventa u Vinkovcima”. Župljani predvođeni vlč. Ilijom Sudarom i zborom napravili su lijep dekor oko četiri adventske svijeće u središnjem parku, a prvu adventsku svijeću upalila je desetogodišnja Marija Krešić iz Župe sv. Vinka Pallottija.

- Bila sam jako uzbuđena i sada mi je drago da sam upalila prvu svijeću, a od ovih blagdana očekujem puno radosti, molitve i zabave - rekla je Marija.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako je advent vrijeme u kojem trebamo imati više vjere, optimizma, ljubavi za sve one koji su oko nas.

- Želim svima da iskoriste ovo vrijeme da se pripreme za Božić, da u novu godinu uđemo sa što više optimizma i želje za napretkom - rekao je Bosančić.

Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje, a vlč. Ilija Sudar rekao je kako kroz četiri svijeće širimo duhovne potrebe ljudi, a adventsko svjetlo koje se povećava iz tjedna u tjedan nas potiče da se preispitujemo jesmo li mi dovoljno svojim životom svjetlo ovom svijetu koji često izgleda kao svijet mraka.M.K.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROMAN LELJAK U ORAHOVICI

Istina o Jasenovcu potpuno je drugačija

2

GRAĐANI ZADOVOLJNI

Prvi sajam antikviteta

3

NAŠLA POSAO I PRILIKU ZA OSTVARENJE SNA

U 56. godini Desanka Tidlačka uči voziti - bicikl!