Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Prvu adventsku svijeću upalila Marija Krešić
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

VINKOVCI

Procesijom župljana sv. Vinka Pallotija u Vinkovcima koji su pjevali božićne pjesme od svoje župe do centra grada počelo je paljenje prve adventske svijeće u sklopu “Adventa u Vinkovcima”. Župljani predvođeni vlč. Ilijom Sudarom i zborom napravili su lijep dekor oko četiri adventske svijeće u središnjem parku, a prvu adventsku svijeću upalila je desetogodišnja Marija Krešić iz Župe sv. Vinka Pallottija.

- Bila sam jako uzbuđena i sada mi je drago da sam upalila prvu svijeću, a od ovih blagdana očekujem puno radosti, molitve i zabave - rekla je Marija.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako je advent vrijeme u kojem trebamo imati više vjere, optimizma, ljubavi za sve one koji su oko nas.

- Želim svima da iskoriste ovo vrijeme da se pripreme za Božić, da u novu godinu uđemo sa što više optimizma i želje za napretkom - rekao je Bosančić.

Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje, a vlč. Ilija Sudar rekao je kako kroz četiri svijeće širimo duhovne potrebe ljudi, a adventsko svjetlo koje se povećava iz tjedna u tjedan nas potiče da se preispitujemo jesmo li mi dovoljno svojim životom svjetlo ovom svijetu koji često izgleda kao svijet mraka.M.K.

Možda ste propustili...

26. OBLJETNICA VOJNE OPERACIJE “PAPUK '91.”

Prvo oslobađanje teritorija

“ČAJ ZA MALOG ZMAJA”

Skupljaju paketiće za najsiromašnije

PREVENCIJA HULIGANIZMA I GOVORA MRŽNJE

Policija pronašla pravi put do mladih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

26. OBLJETNICA VOJNE OPERACIJE “PAPUK '91.”

Prvo oslobađanje teritorija

2

GOSPODARSKA ZONA VUKOVAR

Otvoren novi poslovni objekt

3

MOTOPJEŠAČKA HODNJA

Počast poginulim braniteljima