Regija
ODRŽIVI RAZVOJ KULTURNOG TURIZMA

Nužna promocija manje poznatih destinacija
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

ILOK/VUKOVAR

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), u Muzeju vučedolske kulture održana je radionica na temu održivog razvoja kulturnog turizma. Radionica je održana u okviru projekta Europske destinacije izvrsnosti (EDEN), a dio programa obuhvaćao je i dvodnevno studijsko putovanje novinara koji su upoznali ljepote Iloka, Vučedola i Vukovara. Riječ je o destinacijama koje su ovogodišnji pobjednik nacionalnog EDEN izbora za 2016./2017. godinu, a koji je održan na temu Kulturni turizam.

U ime HTZ-a radionici je nazočila Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoja ponude, koja je naglasila važnost promoviranja kulturnog turizma. O pobjedničkoj destinaciji pričala je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ-a Vukovarsko-srijemske županije, koja je naglasila da je osnovni turistički identitet ove županije temeljen na kulturnim atrakcijama. Odgovore na pitanja o tome kako privući turiste kojima je temeljni motiv dolaska kultura te može li kultura pomoći manje razvijenim krajevima i produljenju sezone, ponudili su Lidija Komes, ambasadorica EDEN-a u Hrvatskoj, Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture, Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Jasna Babić, direktorica TZ Grada Vukovara i Ivica Miličević, direktor TZ Grada Iloka.

Kako bi se sudionicima pokazali dobri primjeri iz prakse, iz Šibenika se javila Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđava kulture, koja je istaknula odlične rezultate posjećenosti dviju gradskih tvrđava koje je od otvaranja posjetilo više od 550.000 posjetitelja. Također je dodala kako u njihovom slučaju nije bilo važno samo uspješno provesti projekte obnove tvrđava u Šibeniku, nego i učinkovito upravljati postprojektnim razdobljem, priopćeno je iz HTZ-a.J.N.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

PROJEKT VRIJEDAN 3,3 MILIJUNA KUNA U OPĆINI NUŠTAR

Gradnja reciklažnog dvorišta pri kraju