Mozaik
LEGENDARNI PARNI VALJAK U ZAGREBU

Arena je pucala po šavovima
Objavljeno 3. prosinca, 2017.

Rasprodana Arena napravila je pravu pomutnju među obožavateljima Parnog valjka, jer osim zagrebačke publike koja ih je bila toliko željna, tisuće obožavatelja potegnulo je iz susjednih zemalja, ali i iz daleke Švedske, Irske, Engleske, Poljske, pa čak i nekoliko fanova iz Kine, koji su došli samo da bi vidjeli svoj omiljeni bend.

U jednom trenutku nikome više nije bilo bitno kakve ulaznice mogu kupiti, parter, tribina, jedino bitno je bilo da svi uđu u dvoranu i postanu dio povijesti koju je divnim notama, moćnom produkcijom, predivnom atmosferom, fenomenalnom energijom ispisala grupa koja na domaćoj glazbenoj sceni već 42 godine bez iznimke daje isključivo najbolje od sebe. Arena je bila prepuna, pucala je po šavovima, svi su željno iščekivali da članovi Valjka zakorače na binu, a kada se to dogodilo, Aki ih je pozdravio na najljepši mogući način - 'Dobra večer moj Zagrebe. Doma je ipak najljepše. - te koncert započeo nježno, pjesmom “Za malo nježnosti”.

Grupa je upravo koncertom u Zagrebu završila svoju, iz mnogih razloga, jedinstvenu turneju '2u1'. Turneja koja je obuhvatila presjek njihovih pjesama u elektrik i akustik izvedbama. Turneja koja je objektivno povisila produkcijsku ljestvicu te tako svima poručila da naši glazbenici itekako mogu biti konkurentni svjetskim kolegama, čak i bolji. Prvi dio koncerta nastavio se s pjesmama - Stvarno nestvarno, Ivana, Neda, 700 milja, Zastave, Vrijeme ljubavi, Dok je tebe, Uhvati ritam..., dok nas je u drugi dio uveo izvrsni saksofonist Igor Geržina. Tijekom cijele ove turneje koja je započela prošlog ljeta u pulskoj Areni te se nastavila u splitskoj Spaladium Areni, zatim u Areni Varaždin, struka je nizala same pohvale, a glazbeni kritičari složili su se u jednom - Valjak nikada nije zvučao bolje! Možemo zaključiti, turneja '2u1' svakako je bila jedinstvena, što su dokazale sve do jedne unaprijed rasprodane Arene u Hrvatskoj, nekoliko desetaka tisuća razgaljenih obožavatelja, izvanserijskog benda i publike koja je i nakon posljednjeg koncerta turneje željna još novih pjesama i još koncerata benda koji čak i nakon 42 godine, žari i pali bolje nego ikada. J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike