Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Marija Krešić iz Župe sv. Vinka Pallottija upalila prvu adventsku svijeću
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

VINKOVCI

Procesijom župljana Župe sv.Vinka Pallotija u Vinkovcima koji su pjevali božićne pjesme od svoje Župe do središta grada započelo je paljenje prve adventske svijeće u sklopu ''Adventa u Vinkovcima''.

Župljani predvođeni svojim vlč. Ilijom Sudarom i zborom napravili su lijep dekor oko četiri adventske svijeće u središnjem vinkovačkom parku, a prvu adventsku svijeću upalila je desetogodišnja Marija Krešić iz Župe sv.Vinka Pallottija:
- Bila sam jako uzbuđena i sada mi je drago da sam upalila prvu svijeću, a od ovih blagdana očekujem puno radosti, molitve i zabave, rekla je Marija Krešić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo kako je Advent vrijeme u kojem trebamo imati više vjere, optimizma i ljubavi za sve one koji su oko nas.
-Želim svima da iskoriste ovo vrijeme da se pripreme za Božić, da u novu godinu uđemo sa što više optimizma i želje za napretkom, rekao je Bosančić.

Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje, a vlč.Ilija Sudar je rekao kako kroz četiri svijeće širimo duhovne potrebe ljude, a adventsko svijetlo koje se povećava iz tjedna u tjedan nas potiče da se preispitujemo da li smo mi dovoljno, svojim životom, dajemo svijetlo ovom svijetu koji vrlo često izgleda kao svijet mraka.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

PJEŠICE OD GRADINSKOG LUGA DO BILIVODA

Jozo pješači 276 km za devet poginulih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UPOZORENJE POTROŠAČIMA

Ako ne platite račune, isključujemo vodu!

2

ŠARAN SKUPLJI OD SVINJETINE

Apsurd: Kilogram šarana
30 kuna, lopatica 19,99

3

BARANJSKE FIŠIJADE

Fiš se kuhao u Luču i Suljošu