Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Marija Krešić iz Župe sv. Vinka Pallottija upalila prvu adventsku svijeću
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

VINKOVCI

Procesijom župljana Župe sv.Vinka Pallotija u Vinkovcima koji su pjevali božićne pjesme od svoje Župe do središta grada započelo je paljenje prve adventske svijeće u sklopu ''Adventa u Vinkovcima''.

Župljani predvođeni svojim vlč. Ilijom Sudarom i zborom napravili su lijep dekor oko četiri adventske svijeće u središnjem vinkovačkom parku, a prvu adventsku svijeću upalila je desetogodišnja Marija Krešić iz Župe sv.Vinka Pallottija:
- Bila sam jako uzbuđena i sada mi je drago da sam upalila prvu svijeću, a od ovih blagdana očekujem puno radosti, molitve i zabave, rekla je Marija Krešić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo kako je Advent vrijeme u kojem trebamo imati više vjere, optimizma i ljubavi za sve one koji su oko nas.
-Želim svima da iskoriste ovo vrijeme da se pripreme za Božić, da u novu godinu uđemo sa što više optimizma i želje za napretkom, rekao je Bosančić.

Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje, a vlč.Ilija Sudar je rekao kako kroz četiri svijeće širimo duhovne potrebe ljude, a adventsko svijetlo koje se povećava iz tjedna u tjedan nas potiče da se preispitujemo da li smo mi dovoljno, svojim životom, dajemo svijetlo ovom svijetu koji vrlo često izgleda kao svijet mraka.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

U ĐAKOVU ODRŽANI "JABUČINI DANI 2018."

Voćarima treba više hladnjača, nude im se znatne potpore

PUKS NASTAVLJA NIZATI AKTIVNOSTI U ZAJEDNICI

Obilježili dan najpotrebnijih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana