Regija
ADVENT U VINKOVCIMA

Marija Krešić iz Župe sv. Vinka Pallottija upalila prvu adventsku svijeću
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

VINKOVCI

Procesijom župljana Župe sv.Vinka Pallotija u Vinkovcima koji su pjevali božićne pjesme od svoje Župe do središta grada započelo je paljenje prve adventske svijeće u sklopu ''Adventa u Vinkovcima''.

Župljani predvođeni svojim vlč. Ilijom Sudarom i zborom napravili su lijep dekor oko četiri adventske svijeće u središnjem vinkovačkom parku, a prvu adventsku svijeću upalila je desetogodišnja Marija Krešić iz Župe sv.Vinka Pallottija:
- Bila sam jako uzbuđena i sada mi je drago da sam upalila prvu svijeću, a od ovih blagdana očekujem puno radosti, molitve i zabave, rekla je Marija Krešić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo kako je Advent vrijeme u kojem trebamo imati više vjere, optimizma i ljubavi za sve one koji su oko nas.
-Želim svima da iskoriste ovo vrijeme da se pripreme za Božić, da u novu godinu uđemo sa što više optimizma i želje za napretkom, rekao je Bosančić.

Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje, a vlč.Ilija Sudar je rekao kako kroz četiri svijeće širimo duhovne potrebe ljude, a adventsko svijetlo koje se povećava iz tjedna u tjedan nas potiče da se preispitujemo da li smo mi dovoljno, svojim životom, dajemo svijetlo ovom svijetu koji vrlo često izgleda kao svijet mraka.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

OTVOREN 5. BRODSKI SIMPOZIJ

Alkoholizam, kockanje i moderne ovisnosti

SVEČANO OBILJEŽEN DAN DAN GRADA PLETERNICE

Uručili godišnje nagrade i najavili nastavak ulaganja

UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA VRETENAC

Karaman: Veselimo se svemu što nas čeka