Osijek
STIGLE DONACIJE U RIJEKU LJUBAVI

Pomoć šalju studenti medicine, mali biljski nogometaši, Kanaan i Rotaract Club Osijek
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

U Humanitarnoj udruzi  Rijeka ljubavi kažu kako su presretni što i na 2. prosinca,  na sam Dan grada, njihovi djelatnici rade. Predsjednica Štefica Čučak kaže kako im je veliko i izuzetno lijepo iznenađenje pripremio svojim dolaskom  HNK „Bilje“ -  Omladinski pogon.

- Mali nogometaši, u pratnji predsjednika kluba Vedrana Pejaka, roditelja Dražena Zorna, trenera Borisa Bučeka i Nenada Jambrečina, dovezli su kombi pun raznovrsnih prehrambenih proizvoda, božićnih darova kako bi unijeli radost u socijalno ugrožene obitelji i vratili osmjeh na lica djece u socijalnoj potrebi. Posjeta nas je ganula do suza. Malim nogometašima smo uručili Zahvalnicu Rijeke ljubavi sa željom da i dalje šire humanitarni lanac dobrote i da u svom okruženju pomognu djeci u socijalnoj potrebi. Nogometnom klubu i vodstvu želimo puno dobrih rezultata i neka ih prati sreća i Božji blagoslov – kaže Čučak.

No, nije to jedina zahvalnica koju je ovih dana uručila Čučak. Naime, zaslužili su ju i studenti Medicinskog fakulteta Osijek.

- Ostvaren je humanitarni san, lanac dobrote čini čuda.  Ima nade za nas. Naime, pokrenula se naša mladost koja je shvatila kako teško i siromašno žive naši sugrađani. Studenti Medicinskog fakulteta ugodno su nas iznenadili s održanim humanitarnim  koncertom u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Dvorana je odisala toplinom, bila je puna mladih studenata, profesora, građana, a koncert je bio savršen. Veliki doprinos dali su mladi iz cijele  Lijepe naše. Oduševljenje, aplauz i pokoja suza radosnica potvrdila je trud naših mladih studenata medicine. Humanitarna udruga Rijeka ljubavi je tom prigodom uručila Zahvalnicu, simboličan znak pažnje za sav trud ovih predivnih, humanih i plemenitih mladih ljudi, a svim studentima želimo puno sreće, blagostanja uz Božji blagoslov da ih prati cijeli život – i ovaj puta poručuje Čučak mladim dobrotvotima.

Radosni što donacije pristižu sa svih strana u Rijeci ljubavi ne kriju oduševljenje. Stalni donator Kanaan d.o.o. iz Donjeg Miholjca nikad ne zaboravlja i brine o najmlađoj populaciji. „ U petak smo primili donaciju 10 paleta čipsova koji će biti podijeljeni u dječjim paketićima povodom nadolazećih blagdana Božića. Imamo 700 djece pa će, zbog skučenosti prostora i vremena, podjela božićnih paketića ići u etapama. Prvih 100 slatko-slanih paketića dijelimo u suradnji s Rotaract Clubom Osijek 5.prosinca (utorak) u 14 sati u Udruzi gdje ćemo u skromnom okruženju kao i inače dijeliti božićne pakete djeci“, kaže Štefica Čučak. Darko Pejić

Možda ste propustili...

POD OKRILJEM NOĆI OSTAVILI OTPAD U PODRAVLJU

Građani žele uloviti počinitelje

PRVI U RH OBILJEŽILI MJESEC ORTODONCIJE

Stotinjak Osječana pohitalo na pregled

SAJAM STARIH ZANATA I OBIČAJA I GUŽVARIJADA U DALJU

Na pozornici cijeli dan plesalo čak 400-tinjak folkloraša