Sport
BIJELO-PLAVI RUTINSKI DO POBJEDE

Lopa zabio nakon pola godine
i "otvorio" goste iz Koprivnice
Objavljeno 2. prosinca, 2017.
Osijek – Slaven Belupo 2:0 (1:0)

Nakon mjesec dana posta nogometaši Osijeka pronašli su pobjedničku formulu. I ne samo to već su doista u svim aspektima igre bili daleko bolja momčad od Slaven Belupa. Bila je to jedna od boljih partija bijelo-plavih ove sezone u HNL-u, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da su bili samo malo prisebniji u završnici akcija. Utakmica je bila čista jednosmjerna ulica u kojoj se sve pitalo Osječane čija pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Najvažnije je što su se uspjeli brzo oporaviti od ispadanja iz Kupa, a ovaj put nisu dopustili suparniku da ih uspava, pa je ukupan dojam te pobjede sasvim dobar.

Napokon Lopa

Osijek se posve nametnuo u prvih 45 minuta. Krenuo je odmah po pogodak, a ovaj put je on i stigao u ranoj fazi susreta. Nakon 17 minuta igre Lopa je konačno prekinuo svoj polugodišnji post kada su u pitanju pogoci. Posljednjeg je naime zabio još 13. svibnja, zanimljivo, također protiv Slaven Belupa. Tom vodstvu prethodio je pritisak bijelo-plavih koji je donio dva ozbiljnija pokušaja prema Markoviću. U četvrtoj minuti Grezda i Lopa su odigrali lijepu akciju, ali je udarac Grezde bio mlak. U sedmoj minuti nakon ubačaja Grgića glavom je pokušao Lopa a udarac je završio preko vrata, a onda je došla ta 17. minuta. Nije to bila nekakva osmišljena akcija, zapravo je Musa slabo izbio jednu dugačku loptu, ona je došla do Lope koji je bez oklijevanja potegnuo sa 17-18 metara i pogodio desni kut – 1:0.  Ubrzo nakon vodstva Osječana ukazala se najbolja prilika za goste. Rebernik je pobjegao po lijevoj strani, povratnom loptom poslužio Bouadlu koji je sa 14-15 metara ciljao u donji desni kut, ali se istaknuo Malenica i obranio taj neugodan udarac. Ostatak prvog dijela Osijek je nastavio pritiskati, ali mu je za povećanje prednosti nedostajalo malo više sreće i preciznosti jer je u dva navrata udarce njegovih igrača zaustavljao okvir vrata. U 28. minuti Osijek je izveo brzu akciju koju je započeo Grezda, nastavio Marić dodavanjem za Hajradinovića koji je pucao iskosa sa 12-13 metara i pogodio desnu vratnicu. U 34. minuti agilni Grgić je poslužio Grezdu koji je tukao sa 14 metara zamalo pored desne vratnice, a tu seriju udaraca prema Markoviću zaključio je Grgić dvije minute kasnije kada je s ruba kaznenog prostora iskosa s desne strane pogodio gornji dio grede. Igrao je Osijek dobro u tih prvih 45 minuta, a mogao je imati i uvjerljiviju prednost od te minimalne s kojom je otišao na odmor.
Grgić potvrdio pobjedu

U nastavku susreta Osijekov tempo ipak je malo pao. Ipak, i u takvoj igri imali su bijelo-plavi više od igre i dalje su bili opasnija momčad, ali nikako nisu uspijevali doći do drugog pogotka koji bi utakmicu odveo u sasvim mirne vode. Prilika je bilo. U 47. minuti Marić je mogao i pucati umjesto što je pokušao u petercu proigrati Hajradinovića što je Marković presjekao nogom. U 55. Minuti Grgić je ubacio s desnog boka, a Grezda pokušao glavom, ali bio je to lak plijen za Markovića.  U 65. minuti na solo akciju iz dubine se odvažio Škorić, proigrao Lopu u kaznenom  prosotru čiji je udarac sa desetak metara otišao pored desne vratnice.  Onda je dvije prilike propustio Marić. Obje glavom, prvo je u 73. Minuti nakon ubačaja Hajradinovića pucao pored vrata, a nešto kasnije isti mu je igrač priredio još jednu priliku, a Marić je sa samo dva-tri metra na drugoj vratnici pogodio Markovića. I onda u 77. Minuti konačno je stigao taj drugi pogodak koji je donio olakšanje. Sve je sam napravio Grgić koji je s desner strane ušao u sredinu, lijepo se oslobodio svojih čuvara i onda s ruba kaznenog prostora lijevom nogom pogodio sam donji desni kut – 2:0. Do kraja susreta bilo još prilika za promjenu rezultata na obje strane, ali mreže se više nisu tresle. D.Keler 

 
Rezultati by SofaScore

Osijek – Slaven Belupo 2:0 (1:0)

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme hladno. Teren težak za igru. Gledatelja: 1.456. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6. Strijelci: 1:0 Lopa (17), 2:0 Grgić (77). Žuti kartoni: Barać, Lopa (Osijek), Bouadla (Slaven Belupo). Crveni kartoni: -
IGRAČ UTAKMICE: ALEN GRGIĆ (OSIJEK)
OSIJEK
Malenica 6,5, Grgić 7,5, Škorić 6,5, Barać 6, Barišić6, Jambor 6,5, Mioč 6 (od 86. Pušić -), Grezda 6,5 (od 90. Bočkaj -), Hajradinović 6,5, Lopa 6,5 (od 77. Mudražija -), Marić 6.
SLAVEN BELUPO
Marković 6, Purić 5,5, Musa 5,5, Katić 6, Vrljičak 5,5, Rebernik 6 (od 68. Arap 5), Vidović 5,5 (od 79. Dolček -), Trebotić 6, Bogojević 5 (od 46. Kendeš 5), Bouadla 6,5, Ivanovski 5,5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike