Regija
TRADICIONALNA PRIREDBA DND-a SLATINA

Djeca iz Donjeg Miholjca, Slatine i Virovitice najavila: Ide zima!
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

SLATINA
U velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, prepunoj mališana i njihovih roditelja, održana je dječja priredba pod nazivom „Ide zima“.
Priredbu je organiziralo Društvo Naša djeca Slatina, a nastupili su polaznici dječjih kutaka Veseli sat iz Novog Senkovca, Slatine, Josipova i Nove Bukovice, polaznici dječjih vrtića Zeko i Suncokret, zbor Raspjevani mališani Osnovne škole Eugena Kumičića, dječji zbor OŠ Josipa Kozarca i mali zbor Glazbene škole Milka Kelemena. Kao gosti nastupili su polaznici glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice te plesna skupina Stars i zbor Djeca ljubavi Društva Naša djeca iz Donjeg Miholjca.
Program je obilovao dječjim pjesmicama i plesnim koracima u znaku zime i Božića pa su mališani obznanili da „Djed Mraz stiže u naš grad“, opjevali su snjegovića i „Saonice male Sanje“, prisjetili se svetog Nikole i podsjetili da „Opet će doći Nikola sveti“, pjevali su o vjeverici i pticama zimi, a završili božićnim pjesmama „Oj djetešce moje drago“ i „Merry Christmass Everyone“. Povodom blagdana sv. Nikole sva djeca sudionici dobili su male slatke paketiće, a na kraju programa predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić pozvala je sve sudionike na pozornicu radi zajedničkog fotografiranja. Ona se zahvalila svima koji su pridonijeli uspješnom održavanju te tradicionalne dječje priredbe.
Ulaznica je iznosila deset kuna, a prikupljena sredstva namijenjena su kupovini slatkih paketića i opremanju Kuće bajke zidom za penjanje.Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike