Osijek
SAJAM ANTIKVITETA U TVRĐI

I kad je hladno ponuda odlična, a kupci brojni!
Objavljeno 2. prosinca, 2017.
Osječki med ove je subote otišao u Zagreb

Koga briga za temperaturu na otvorenom prve subote u mjesecu? Čini se, nikoga, budući da su se i na suhom, ali dosta hladnom vremenu brojni Osječani i gosti grada okupili na još jednom iznimno uspješnom Sajmu antikviteta  na Trgu Sv. Trojstva u osječkoj Tvrđi. Na sam Dan grada ondje su se našli i predstavnici gradova prijatelja Grada Osijeka koji su prošetali Trgom, ali i svi ostali ljubitelji raznih starina i ukusnih gastro delicija.
- Drugi put sam ovdje i stvarno je odlično! Sviđa mi se što su na jednome mjestu štandovi sa brojnim domaćim proizvodima, a ovaj put u Zagreb ću ponijeti livadski med kojeg sam kupio od jednog slavonskog medara. Već sam imao prilike obići Sajam i doista je poseban, rekao nam je Ivan iz Zagreba kojeg smo zatekli u društvu prijatelja kako obilazi razne štandove.
A ponuda je doista bila bogata. Izlagači na Sajmu još su jednom pokazali raskoš starinskih predmeta ponudivši gotovo sve – od namještaja, preko oruđa, gramofonskih ploča, „hekleraja“, starinskih zdjela, pribora za jelo, čaša, stolnjaka…  Kupci su mogli pronaći nešto za sebe, nije nedostajalo ni cjenkanja, a kako smo mogli vidjeti, popuštali su i jedni i drugi. Bilo je ondje i raznih proizvoda iz domaćih radinosti, od nezaobilaznih džemova i medova preko ljutih umaka, sireva, kolača i brojnih drugih slatkih i slanih slastica.
- Kupila sam mađarice i to će mi dobro doći za nedjelju, da ih ne moram sama pripremati. Osim toga, prijateljica je već kupovala na ovom štandu i kad sam kušala, znala sam da ću ovdje doći u subotu zbog kolača, ispričala nam je sugrađanka iz Donjega grada.  Ni PU osječko-baranjska nije izostala s tradicionalnog Sajma pa su tako i ovoga puta djelatnici dijelili razne edukativne materijale. Marija Mihelić

Možda ste propustili...

IZ VODOVODA ODGOVARAJU HDZ-U

Jukić: Rashodi ne utječu na cijenu vode

GRAD PODIJELIO POKLON-BONOVE ZA KUPNJU UDŽBENIKA ZA INFORMATIKU

Udžbenici besplatni za 2933 učenika