Regija
''SIGURNOST NA VODI 2017.''

Proplivalo 200 vrtićaraca
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

VINKOVCI - Podjelom priznanja za sudjelovanje i majica  Hrvatskog Crvenog križa djeci završnih skupina vrtića „Naša radost“ i „Vladimir Nazor te vrtića „Pčelica“ i „Budućnost“ završena je sedma etapa programa ''Sigurnost na vodi 2017.''.
Podjela priznanja djeci iz vrtića „Stribor“ i „Lenije“  te mališanima iz Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srca Marijinog“ bit će za dva tjedna, po okončanju deset satnog programa.
Nositelj programa privikavanja na vodu ''Sigurnost na vodi“ je Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, koje je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa osiguralo sredstva za sufinanciranje programa, a provedbeni partneri su Dječji vrtići Vinkovci, Katolički dječji vrtić „Eden“ Vinkovci, Vinkovački plivački klub i poduzeće „Periska“ d.o.o. koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“.
Ciljna skupina ovog programa su polaznici završne skupine vrtića - djeca u dobi od 5 do 7 godina, a ciljevi su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i tehnikama disanja kod plivanja.
Program u bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provode iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv deset satni program. U programu sudjeluje ukupno 200 djece iz vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci: „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“, „Stribor“, „Naša radost“ i „Lenije“, i Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“.
Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad organiziran je autobusima vinkovačkog „Poleta“, a uz svaku grupu djece su i njihove tete - odgajateljice iz pojedinog vrtića. 
Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROMAN LELJAK U ORAHOVICI

Istina o Jasenovcu potpuno je drugačija

2

GRAĐANI ZADOVOLJNI

Prvi sajam antikviteta

3

NAŠLA POSAO I PRILIKU ZA OSTVARENJE SNA

U 56. godini Desanka Tidlačka uči voziti - bicikl!