Regija
''BOŽIĆNI POKLON OD DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE“

Mandarine za Vukovarsko-srijemsku županiju
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

VUKOVAR - U povodu nadolazećih blagdana,  Dubrovačko-neretvanska županija osmu godinu za redom donirala je devet tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Akcija je održana pod nazivom ''Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“, a mandarine je zamjeniku vukovarsko-srijemskog župana Damiru Barni uručila zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.

- Zaista smo sretni i ponosni što možemo pomoći. Ovo je znak pažnje, potpore i prijateljstva između naše dvije županije. To su neretvanske mandarine koje su prošloga tjedna dobile svoj certifikat, oznaku izvornosti. Na žalost, ove godine imamo vrlo malo mandarina jer su u veljači  velika hladnoća i mraz uništili nasade. Ostala je mala količina, no mi smo uspjeli održati svoje obećanje i nastaviti ovu lijepu tradiciju, istaknula je Žaklina Marević.

Akcija je održana u vukovarskoj Gradskoj četvrti Borovo naselje ispred zgrade Caritasa Vukovarskog dekanata gdje je voditelju Caritasa fra Slavku Miliću kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana te braniteljskim udrugama s područja naše županije, donaciju mandarina predao dožupan Damir Barna.
- Osim materijalnog i financijskog karaktera mislim da je značajnija poruka simbolike i suradnje krajnjeg juga i istoka. Tradicija je to koja traje već osam godina, a nadam se kako će se i u drugim segmentima suradnja dvije županije proširiti i ono što stalno ponavljamo - doći do još boljeg spajanje zelene i plave Hrvatske, istaknuo je Damir Barna, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana.

Dobre odnose ove dvije županije potvrđuje i činjenica da je Dubrovačko-neretvanska županija za obnovu vukovarskog Vodotornja donirala 100 tisuća kuna dok su u svibnju ove godine Vesna Bosanac i Marijo Bekić, ravnateljica i ravnatelj vukovarske odnosno dubrovačke Opće bolnice, potpisali Ugovor o suradnji kojim je okrunjeno dugogodišnje prijateljstvo te dvije bolnice.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

NOVAKI BIZOVAČKI

Nova rasvjeta u Novakima

SURADNJA OPĆINE DONJA MOTIČINA I DVD-A

Energetska obnova Vatrogasnog doma

NASTAVAK ULAGANJA U ŠKOLSTVO I OBRAZOVANJE

Stipendije za učenike u deficitarnim zanimanjima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

10. PEČENKIJADA U SLAVONSKOM BRODU

Odojke na ražnju
vrtjele 154 ekipe

2

LANA FIŠER, UČENICA 7. RAZREDA

Slijepa odlikašica iz Podgorača voljela bi biti veterinarka

3

PROJEKT SKUPLJI OD 370 MILIJUNA KUNA

Modernizacijom savskih
nasipa protiv poplava